ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINALVan’ın turizme kazandırılması gereken ve kent tarihinin en önemli zenginlikleri olan Urartu yapılarına, eski Van şehrine Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma Başkanlığı İderesi Başkanlığı sahip çıktı.

 

Tarım ve hayvancılık projeleriyle bölgeye değer katan DAP, Van’da tam 3 mega proje ile tarihe yolculuk anlamında büyük yatırımların ve desteklerin yürütücüsü olacak. DAP’ın verdiği desteklerle Van Kalesi, Müze, Urartu Medeniyeti, eski Van Şehri turizmde Van ve Türkiye’nin yüz akı olacak. Şehrivan Van’ın geleceğe damga vuracak ‘geçmişinin’ konuşulduğu o toplantının detaylarını sizler için derledi.

 

 

VARAN 1-URARTU KORUDORU İLE URARTUYA YOLCULUK!

DAP, Van’ın tarihi yolculuğunun başladığı URARTU medeniyetini turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Türkiye’nin ve dünyanın önemli medeniyet yollarını turizme açtığı ve destinasyon merkezi haline getirdiği süreçte DAP eliyle Van’daki Urartu Koridoru ile Van’da devasa bir medeniyet yolu turizme kazandırılacak. Avrupa’dan ve dünyadan turistler Van’a gelip Urartu Koridoru ile Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerine uzanacak, Şamram kanalı gibi bir çok değer anlam kazanacak.

 

 

VARAN 2-VAN KALESİ DEĞERİNE KAVUŞACAK!

DAP’ın desteklediği önemli projelerden birisi de Van Kalesi Yürüyüş Yolu ve Karşılama Merkezi. Yıllardır karanlıkta duran, turizmde hak ettiği ilgiyi göremeyen Van Kalesi, tam bir değere dönüşecek. Etrafı surla çevrilme çalışması devam eden Van Kalesi’ne girişler gişeden olacak. Van’a gelen turistler araçlarından inip bilet ile kale alanına girecek. İnsanlar hem kaleyi hem de müzeyi gezme fırsatı bulacak. Urartu Kalesi farklı dokunuşlar ile tam turizmde ilginin odağı olacak.

 

 

VARAN 3-ESKİ VAN ŞEHRİ CANLANIYOR!

Güç Birliği toplantısında bir dönem tartışılan ve yeniden inşası konuşulan Eski Van Şehri de DAP eliyle hayat bulacak. Devasa bir proje olan ve yapılması halinde Türkiye’nin de en prestiji projelerinden birisi olacak olan Eski Van Şehri, DAKA, Kültür Turizm, İstanbul Üniversitesi ve bir çok paydaşla hayata geçirilecek. Dünyanın dört bir tarafındaki eski Van tasvirleri çıkarıldı. Kazılar başladı. Animasyon filmi ile eski şehir yapısı canlandırılacak. Ardından da etap etap eski Van şehri yeniden kurulacak. Çarşısı ile, pazarı ile, tarihi yapıları ile Van Kalesi altında Van şehri Van’ın turizmini şaha kaldıracak.

 

 

VAN'IN 3 MEGA PROJESİNİ İNCELEMEK VE OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

VARAN 1: URARTU KORİDORU İLE URARTUYA DOĞRU!

 

VARAN 2: VAN KALESİ YÜRÜYÜŞ YOLU VE KARŞILAMA MERKEZİ

 

VARAN 3: ESKİ VAN ŞEHRİNİN CANLANDIRILMASI

Editör: TE Bilisim