Aldıkları istihbaratları değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, operasyona dün akşam saatlerinde Van'ın Erciş İlçesi'nden başladı.

 

Uzun süredir teknik takip yapan ekipler, edindikleri bilgiler kapsamında Ağrı, Bitlis, Muş ve Iğdır'ı da operasyon kapsamına alarak dün akşam belirlenen 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Özel Harekat polisleri ile birilkte 200 polisin katıldığı operasyonlarda Erciş, Bitlis, Ağrı, Muş ve Iğdır'da Ukrayna, Azeri, Gürcü ve Suriye uyruklu 60 kadın ile fuhuşa aracılık ettikleri belirlenen 35 kişi gözaltına alındı.

 

 

TEKNİK TAKİP 6 AY SÜRDÜ

Operasyon, zorla fuhuşa sürüklendiğini ileri süren kadınların ihbarıyla başladı. Ülke dışından gelerek zor durumda kalan kadınları kandırıp, fuhuş batağına sürükleyen kişiler, Van Emniyeti tarafından 6 ay boyunca takibe alındı. Yapılan bu takipler sonucunda da operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan operasyonlarda ruhsatsız bir tabanca ve bir av tüfeği ele geçirilirken, kadınları zorla fuhuşa sürükleyen 35 kişi ile zorla fuhuşa zorlandıklarını ileri süren 60 kadının sorgusuna da başlandı.

 

Yetkililer Bitlis, Ağrı, Muş ve Iğdır'dan getirilenlerin ifadelerinin Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alındığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim