ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ-ÖMER FARUK TOKTAŞ-  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 günü akşamında ‘Millete’ karşı yaptığı darbe girişiminin üçüncü yılında 15 Temmuz Destanı Türkiye’nin tüm kentlerinde olduğu gibi Van’da da etkinlik ve anma programlarıyla yaşatılıyor. 3 yıl önce kalkışılan, 250 kişinin hayatını kaybettiği on binlerce insanın ise tankların önünde göğüsünü siper ettiği kanlı darbe girişimi tüm maneviyatıyla da hatırlanmaya devam ediyor. Türkiye tarihinde millet tarafından ilk savuşturulan darbe olarak kayıtlara geçerken, milletin iradesine demokrasisine sahip çıkmak adına yazdığı ‘15 Temmuz Destanı’ 3 yıl aradan sonra Türkiye’nin 81 ilinde darbe gecesinin unutulmadığını göstermeye hazırlanıyor. Milletin yazdığı ‘15 Temmuz Destanı’nın yıl dönümünde Vanlılar bir kez daha 15 Temmuz Destanı’nı unutmadığını etkinlik ve anma programlarıyla yaşatacak. 10 Temmuz Çarşamba gününden bu yana başlayan etkinlikler 15 Temmuz gecesi sela okunmasına kadar devam edecek. Van Valiliği ve birçok kurumun katılacağı etkinlik ve anma programlarına darbe gecesi yaşananlar 3 yıl aradan sonra tekrar Van’da yâd edilecek. O zafer için anmalar ve etkinlikler yapılmaya devam ederken bir çok kesimden de milletin yazdığı destan ile ilgili önemli mesajlar yayımlandı.

VAN’DA ETKİNLİK VE ANMA PROGRAMLARIYLA ‘15 TEMMUZ DESTANI’ ANILACAK

‘15 Temmuz Destanı’nın üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından bu yıl Türkiye’de 81 ilde darbe girişiminde kendini siper eden milletin destanı etkinliklerle ve anma programlarıyla tekrarlanacak. 81 ilde olduğu gibi Van’da da Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik Spor Müdürlüğü, ilçe belediyeleri gibi kurumlar eliyle düzenlenen etkinliklerle tekrarlanacak. Van’da 10 Temmuz Çarşamba gününden itibaren başlayan sergiler, spor etkinlikleri ve birçok etkinlik 15 Temmuz sabahına kadar sürecek. 15 Temmuz gecesi nöbetlerin tutulduğu ve okçular meydanı olarak anılmaya başlayan Beşyol Meydan’ında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitabı ve sela okunarak hayata geçirilecek.

İHANETE GEÇİT VERMEYEN HALKIN YAZDIĞI DESTAN 3 YAŞINDA

2016’da FETÖ eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan ve tamamen milleti hedef alan darbe teşebbüsü 3’üncü yılında da unutulmadı. Ne darbenin, işgal girişiminin ne de işgalcilerin ve bunlara karşı verilen zaferin unutulduğu 15 Temmuz geçen zaman içinde tüm maneviyatıyla hafızalara kazındı. Cumhurbaşkanının hedef alındığı, meclisin ve milletin bombalandığı 15 Temmuz o gün milletin girişimleriyle püskürtülürken o gün yıllar boyunca unutulmayacak bir zafer olarak tarih sayfalarına kazındı. Zaferin üçüncü yılında vatandaşlar ve önemli isimler 15 Temmuz’u anlattı.

“ACI VE GURURU AYNI ANDA YAŞADIK”

Şehrivan Gazetesi olarak 3 yıl önce ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’ni vatandaşa sorduk. Annelerin, çocukların günlerce evlerinden uzak bir şekilde kaldırım taşları üzerinde gün saydıklarını belirten vatandaşlardan Eren Ataş o geceyi şöyle anlattı: “O gece ben Van’da daha önce hiçbir mitingde organizasyonda bir araya gelmemiş kadar insanı Van sokaklarında gördüm. Elbette böyle bir şeyi yaşamış olmamız her ne kadar acı verici olsa da bu birlikteliği ve dayanışmayı görmek gerçekten gurur verici olmuştu. Günlerce evlerinden uzak kaldırım taşları üzerinde oturan anneler, çocuklar oldu. Orada o günler içerisinde de insanlar birbirlerinin siyasi kimliklerine bakmaksızın sırt sırta verip kendi topraklarına gelecek zararları ve tehditleri adeta bileklerinin gücü ile savuşturdular. Umarız yeniden bu birlik beraberlik bilincine darbe girişimlerinin dışında olan süreçlerde de ulaşabilir, sahip olabiliriz.” İfadelerini kullandı.

“HER PARTİDEN İNSAN SIRT SIRTA VERDİ”

15 Temmuz günü sokağa çıkan insanlar arasında her partiden insanın olduğunu ve bu insanların sırt sırta bir mücadele içerisine girdiğini vurgulayan Samet Tuğrul “Tüm Dünya’da yankılanan bir gündü gerçekten. Herhalde vatandaşların topyekûn ülkelerini korumak için sokaklara dökülüp tanklara silahlara karşı geldiği Dünya genelinde başka bir örnek daha yoktur. Darbe girişiminin yaşandığı ilk gece de sokağa çıktığınızda Cumhurbaşkanı tarafından yapılan çağrıya kulak verip sokağa inen insanlar arasında AKP’li de vardı, HDP’li de vardı, MHP’lide vardı. Bu insanlar böyle birleştirici bir olay karşısında bir araya gelip dimdik durmasını bildiler. Bu vatandaşları seçim dönemlerinde, siyasi olaylar karşısında birbirlerine küstürmenin onları birbirlerinden uzaklaştırmanın bir alemi yok. Ben ülkemizin Allah korusun karşılaşacağı tüm tehlikelerde bu birlik duygusunun yeniden gösterileceğine canı gönülden inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK HER DÖNEM OLMALI”

İnsanların her şeyden çok bir arada durmasına ve dayanışma ruhuna sahip olması gerektiğini belirten vatandaşlardan İnan Bektaş “Ben ilk defa Van’da bu kadar farklı kesimden insanı bir arada omuz omuza yürürken o akşam görmüştüm. Gerçekten insanlar birbirlerinden güç aldı ve birbirlerini ayakta tuttu. Meğer buna ne kadar ihtiyacımız varmış ve bu dayanışma, birlik duyguları insanı ne kadar güçlü kılıyormuş o gün öğrendik. Tabi bunun o güne özel olmuş olmasından ziyade her zaman var olması gereken bir duygu olduğu da açıkça gözler önünde. Çünkü bizim insanlarımız bu şehirde ve bu ülkede yıllardır birlikte yaşıyorlar ayrıca bununla birlikte kimsenin kimseye tahammül edememe gibi bir problemi yok. Biz yıllardır hep bir arada yaşadık artık darbe girişimlerinin dışında da tüm insanları bir araya getirecek politikalar adımlar görmek istiyoruz.” Diye ekledi.

“SİYASET İLE İNSANLARI KÜSTÜRMESİNLER”

Siyasetin bu şekilde bir arada durup bu engelleri aşmış bir toplumu küstürmemesi gerektiğini belirten Yılmaz Tomay isimli vatandaş ise “Yurdun dört bir yanında tüm insanlar evde oturdukları halleri ile bir anda sokağa atıldılar ve canlarını hiçe sayarak her türlü olumsuzluğun karşısında durmaya karar verdiler. Bu birlik ve beraberlik duygusunu daha önce hiç görmemiştim ve o gün görünce de duygulanmamak elde olmuyordu. Tabi insan böyle bir zamanı ve halkın böyle bir bütünlüğünü gördükten sonra siyasi ideolojiler yüzünden ayrı düştüklerini de görünce çoğu şeyi görebiliyor. Siyasetin insanlar arasında küslüklere neden olmaması gerektiğini, bu insanların birbirleriyle bir sorunları olmadığını ve yıllardır bir arada yaşadıklarını unutmamalıdır kimse. Umarız 15 Temmuz bilinci her dönemde ve her zaman dilimi içerisinde varlığı korur.” Dedi.

Editör: TE Bilisim