İskele Caddesi'nde 2 Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya örgüt mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda bir polis şehit olmuş, iki vatandaş hayatını kaybederken 20'si polis 73 kişi yaralanmıştı. 


Şehit polis Hacı Ahmet Öztürk’un uğurlama törenine katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan, beraberindeki AK Partimilletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgkçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan ile birlikte hastanede tedavileri devam eden yaralıları ziyaret ederek geçmiş oldun dileklerinde bulundular. 


Hastane çıkışı konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan AK Parti Milletvekilleri Beşir Atalay, “Tabi lanet bir terör. Van’la uzun süredir uğraşıyorlardı. Ama hamdolsun onlar yine de hedeflerine ulaşamadı. Büyük olay, dünkü patlama ama. Tabi ki bir polisimiz ikisi sivil vatandaş olmak üzere 3 şehidimiz var. Çok yaralılarımız varsa da genelde cam kırığından sıyrıklar olmuş. Şu anda beş tane yaralı var hepsinin durumu çok iyi. Şimdi dördünü buradan ziyaret ettik. Üç polis buradakilerin biri de sivil vatandaşımız bir bayan. Hamdolsun riskli bir durum yok, hatta üçü bugün taburcu olacak. Durum bu şekilde. Genel değerlendirmelerde daha çok şeyler söylenebilir. Ama Van’a güçleri yetmeyecek. Van tabi ki onların gücünün yetmediği bir yer. Vatandaşımız onlara karşı koydu. 15 Temmuz’dan beri meydanlara bir bakarsak Allah’ın izniyle Van dimdik ayakta” dedi.

 

Editör: TE Bilisim