Van Mimarlar ve Mühendisler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kartal ve yönetim kurulu üyeleri, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

 

Kentte bulunan STK ve dernek yöneticileriyle sık sık bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Musafa Yalçın bu kapsamda kısa bir süre önce 9. Olağan Genel Kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyen Van Mimarlar ve Mühendisler Odası Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Makamda gerçekleşen ziyarette Yalçın konuklarına Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

 

Kentin estetik anlamda gelişimi için mimarinin önemli olduğunu belirten Yalçın, “Başarılı şehirler mimarlara önem veren şehirlerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin en doğru şekilde imarı için mimarlarımızdan yüksek oranda katkı bekliyoruz. Sayın Valimiz de göreve başlarken ilk olarak bir mimar danışman atayarak mimarlara verdiği önemi gösterdi. Sizlerin de katkısıyla Van için hep birlikte çalışacağız” dedi.

 

Mimarların talep ve görüşlerini ileten Van Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Barış Kartal ise Büyükşehir Belediyesinin mimarlık çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini ve oda olarak çalışmalara destek vermek istediklerini bildirdi. 

Editör: TE Bilisim