ŞEHRİVAN HABER: ÖMER A. AYKAÇ / SONER İZGİ- Bir buçuk yıl önce Van’a gelen ve kısa sürede gönülleri fetheden Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Van’a veda etti. Kısa bir zamana, büyük işler sığdıran, Van’da gönüllere dokunan bir yönetici profili çizen Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Van’a veda etti. Van’da görev yaptığı süre içerisinde kentte 7’den 70’e her kesimin sevgisini, saygısını kazanan, önemli projelerin mimarlığını üstlenen, büyük sorunları çözüme kavuşturan Zorluoğlu Van’da buruk bir şekilde uğurladı. Son bir haftadır kentte veda gezileri düzenleyen Zorluoğlu’nun Van’a vedası da duygusal oldu. Zorluoğlu, Vanlı’ya verdiği son mesajında Aşık Veysel’in sözleri ile veda ederken: “Murat gider adı kalır, dostlar beni hatırlasın.” Dedi. Zorluoğlu ile buluşanlar kadar ona uzaktan veda edenler de duygusal mesajlar paylaştı.

 

 

DUYGUSAL VEDA

 

Zor zamanlarda Van’a gelen ve hem Vali hem belediye başkanı olarak büyük işlerin mimarı olan Murat Zorluoğlu Van’a veda etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Zorluoğlu, Van’a ‘Elveda’ dedi. Van’daki ziyaretlerini tamamlayan Zorluoğlu, son veda yemeğine de katıldı. Kentteki bir çok kesimden insanın, temsilcinin katıldığı toplantıda Zorluoğlu son kez Vanlılar ile bir araya gelip son mesajlarını verdi. Türkülerin söylendiği, Vanlılar’ın Vali’yi anlattığı ve onun Van’daki günlerinin izletildiği gecenin sonunda Vali Vanlılar’a veda konuşmasını yaparak ayrıldı.

 

 

VAN’A BÖYLE VEDA ETTİ…

 

Zorluoğlu yaptığı veda konuşmasında şu sözlerle başladı: “Bildiğiniz üzere sayın cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilmem nedeniyle 1,5 yıldır vali ve büyükşehir belediye başkanı olarak görev yaptığım bu güzel şehre veda ediyorum. Binlerce yıllık tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği, başkentlik yapmış bu kadim şehre ve bu şehrin güzel insanlarına 1,5 yıldan bu yana vali ve belediye başkanı olarak hizmet etmekten çok büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”

 

 

BİR VANLI GİBİ YAŞADIK…

 

“Elbette Van’a belli bir süre görev yapmak üzere geldik ama görev yaparken hep burada kalacakmışız gibi çalıştık. Biz bu şehre ailece yerleştik, hem vali olarak burada görev yaptık hem de bu şehrin bir sakini, bir vatandaşı olarak burada yaşadık. Sizler üzüldüğünüzde üzüntülerinize ortak olmaya gayret ettik, sevinç ve mutluluklarımızı hep birlikte paylaştık, coşkuyla yaşadık. Son 1,5 yılda şehrin yılların ihmaliyle birikmiş sorunlarına süratle müdahale ederek, birçok projeyi başlattık.”

 

 

VAN’DA ONUN DÖNEMİNDE NELER YAPILDI?
 

Ardından Van’da yaptıklarını anlatan Zorluoğlu, şu sözlere yer verdi: “Binlerce km asfalt yol ile gönülleri birbirine bağladık. Cadde düzenlemeleri sürekli eğitim merkezleri, okul onarımları, hayvan bakım evi Belvankart, Kent meydanı, Atıksu arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi, Akdamar adasına Tatlısu, modern mezbahaneler, itfaiye binaları ve araç gereçler, peynirciler çarşısı, sakatatçılar çarşısı, kent müzesi, Tekstil kent, Tekstilkent 2, Balık bendi, Erciş devlet hastanesi, il emniyet müdürlüğü binası, çok sayıda yeni okul ve okul arsası… Bu kadar çok sayıda projenin bu kadar kısa zamanda, başlatılması, büyük bölümünün tamamlanması nasıl oldu?”

 

 

BU BAŞARI BİN YÜZ ALTI KİŞİLİK BİR BAŞARI!

 

Ardından yapılanlarla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Zorluoğlu bu yapılanların bir ekip başarısı olduğunu belirtti. Zorluoğlu konuşmasında: “İşte bunun formülü tüm kurumların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün birlikte Çalışması, birbirine inanması, güven vermesi, destek vermesidir. Bu çalışmalarda şu anda bu salonda bulunan herkesin büyük payı vardır. Başarılı hizmetler yapabilmemiz için bize dua eden amcalarımızın teyzelerimizin payı vardır. Kısaca evet biz Van olarak Başardık ve bu başarı 1.106 bin insanın ortak başarısıdır. Tüm bu önemli projeleri yürütürken kırmadan dökmeden, kimseyi ötekileştirmeden, hakka ve adalete riayet ederek ve kimseyi mağdur etmemeye azami dikkat ederek çalıştık.”

 

 

 

İŞİN SIRRI GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDE…

 

“İnsanlarımızın dertlerini dinledik, dezavantajlı insanlarımızı daha fazla dinledik, hayır derken bile İnsanlarımızı incitmemeye gayret ettik. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül Belediyeciliği diye tabir ettiği belediyecilik bu olsa gerek. Van’dan ayrılacağımın duyulmasından itibaren Van Halkından bizi ailece çok mutlu eden, çoğu kere Gözlerimizi yaşartan çok olumlu tepkiler aldık. Halkımızın yerel medya, sosyal medya ve diğer iletişim Kanallarından paylaştığı güzel yorumlar daha biz Gitmeden Trabzon’a ulaştı ve orada da bir memnuniyet Oluşturdu.” Dedi.

 

 

BANA VAN’I SORSALAR…

 

Zorluoğlu ayrıca: “Van’ı ve Vanlı’yı en iyi hangi kelime tarif eder diye soran olursa cevabım hazır: vefa Bana soruyorlar Van’da ne yaptınız da bu halk böyle bir Teveccüh gösteriyor diye? Cevap çok kısa. Biz Van’ı Vanlıyı Çok sevdik… Çalışma süremiz içerisinde bize her zaman destek veren Sayın cumhurbaşkanımız ve hükümetimize, Sayın Milletvekillerimize, garnizon komutanlığımıza, Sayın Başsavcımıza, rektörümüze siyasi parti il başkanlarımıza Müteşşekirim. Görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan vali Yardımcılarıma, kaymakamlarıma, emniyet ve jandarma Teşkilatıma, diğer güvenlik birimlerine, kamu Kurumlarımızın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Van’ın tüm meselelerinde her zaman yanımızda olan ticaret Ve sanayi odamıza, ticaret borsamıza, esnaf ve Sanatkârları odaları birliğimize, OSB’mize ve diğer meslek Kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Dualarıyla bize en büyük desteği veren Vanlı kardeşlerime Şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

 

BU SÖZLERLE VEDA ETTİ…

 

Son olarak Van’a çok duygusal bir Aşık Veysel şiiri ile veda eden Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Biz idareciler görev yaptığımız yerlerden ayrılırken yanımızda maddi hiç bir şey götürmeyiz. Beraberimizde Götürdüğümüz, mutlu anılar, güzel dostluklar ve dostlardır. Tüm Vanlı kardeşlerime Trabzon’da ve daha sonra bulunacağım yerlerde bir kardeşleri, abileri olduğunu ve kapımın da gönlümün de sizlere sonuna kadara açık olacağını bilmem söylememe gerek var mı? Son söz Aşık Veysel’den 2 dörtlük olsun:

Ben giderim adım kalır,

Dostlar beni hatırlasın.

Düğün olur bayram gelir,

Dostlar beni hatırlasın.

Gün ikindi akşam olur,

Gör ki başa neler gelir.

Murat gider adı kalır,

Dostlar beni hatırlasın.

Allaha emanet olun.”

 

İŞTE ONUN İÇİN YAZILANLARDAN BAZILARI…

 

-“Siz nereye giderseniz gidin sizi unutmayacağız ve hep destekleyeceğiz. Artık Trabzon’da bir abimiz var.”

-“Başkanım gerçekten bir Vanlı olarak sizi çok seviyorum keşke sizi bir defa görme şansım olsaydı çünkü sizin gibi vefalı insanlar az geliyor bu topraklara Allah yolunuzu acık etsin.”

-“Elazı’dan Van'a geldiğinizde oranın halkının arkanızdan ağladığını duyunca tamam iyi bir Vali o zaman diye sevinmiştik. Şimdi ağlayan biz olduk. Allah çıktığınız bu yolda işinizi rast getirsin. Dualarımız her zaman sizinle.”

-“Desatir-i HİKMET nevamis-i HÜKÜMETLE kavanin-i HAK revabıt-ı KUVVETLE imtizaç etmezse, cumhur-u avamda MÜSMİR olmazmış sayın valim. TEBRİKLER. Toplumsal Psikolojiye ve fıtrata uygun beşeri münasebetlerin karşılığı bu olsa gerek.”

-“Biz kimi sevdiysek hepsi bırakıp gitti sayın valim Van sizi unutmayacak yolunuz açık olsun.”

-“Kim üzülmedi ki... Bu kadar babacan bir rüzgâr uzun süredir esmemişti Van’da”

-“Bu Çaykaralı adamı tanıdıkça daha çok seveceksin Trabzon.”

-“Allah’a emanet olun sayın valim. Bizlere Merhum A.Gaffar Okkan, Recep Yazıcıoğlu gibi şehit devlet adamlarını hatırlattınız gönüllere dokundunuz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim