ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot il olarak belirlenen Van’da korona virüsle mücadele çerçevesinde Van Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri ve kursiyerleri maske üretimine başladı.

Dünya’da hızla yayılan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) can almaya devam ediyor. Türkiye’de de ölümlere neden olan salgın hızla yayılırken tıbbi ve medikal malzeme fiyatlarının artmasının yanı sıra temin edilmesi de zorlaştı. Bu kapsamda harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde 14 ili pilot il olarak belirledi.

VAN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ MASKER ÜRETİMİNE BAŞLADI

Pilot il seçilen Van’da; Van Olgunlaşma Enstitüsü, Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 4 mesleki okul, maske üretimine başladı. Bu kapsamda Van Olgunlaşma Enstitüsü’nde öğretmen ve kursiyerler, dünyayı etkisi altına alan virüse karşı tedbirler kapsamında maske ihtiyacını karşılamak amacıyla okulda oluşturulan atölyede üretime başladı.

MASKE SERİ ÜRETİMİMİZE AYIN 21’DEN İTİBEREN DEVAM EDİYORUZ

Meslek liselerinde, temizlik malzemelerinin üretiminde sonra Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) önlemleri kapsamında maske üretimi noktasında 14 ili pilot il olarak belirlemesinin ardından Van’daki Olgunlaşma Enstitüsü’nde maske üretimine başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Neşe Evliyaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla kentteki diğer meslek liseleriyle birlikte maske üretime başladıklarını ifade etti. Evliyaoğlu, şunları kaydetti: “Van Olgunlaşma Enstitüsü olarak ortama olarak günlük 500-750 arasında maske üretiyoruz. Kalecik’te yer alan Geleneksel Van Evleri Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edilerek maske üretimimizi buradan gerçekleştiriyoruz. Şu an oradaki evlerimizin birinde atölyeye dönüştürülerek giyim üretim öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizle maske üretimimize devam ediyoruz. Maske üretimimize 21 Mart tarihinden itibaren başlayarak seri üretimimize devam ediyoruz. İnşallah bu salgını ülke olarak en kısa sürede atlatırız” dedi.

Editör: TE Bilisim