Van Organize ve Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu, organize sanayinin çehresini değiştirmek için aldığı 9 yeni aracın ve yapımı tamamlanan açık otoparkının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ve yönetimi, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve Van Büyükşehir Belediye başkan vekili Cüzeyir Özkaplan’nın yanı sıra birçok STK temsilcisi katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, 9 ayrı aracın OSB’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Umudumuz Van OSB’mizin daha da güzelleşmesidir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. DAKA’nın bu çalışmada emeği çoktur. DAKA’mıza da teşekkür ediyorum. Açılışını yapacağımız araçların OSB’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

 

500 BİN MALİYETLİ ARAÇLAR ALINDI

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise yaptığı açıklamada, temiz bir çevre ve temiz bir OSB İçin Van Organize Sanayi Bölgesinin temel ihtiyaçları olan vakumlu çöp toplama aracı ve otomatik süpürme aracı OSB'nin araç parkına dâhil edildiğini ifade etti. Bozkurt, “150 adet çöp konteynırı Van Büyükşehir Belediyemiz tarafından OSB'mize tahsis edilmiştir. Bugün burada yanımızda bulunan Van Valimiz Sn. İbrahim Taşyapan'a, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Cüzeyir Özkaplan'a, Van Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanımız Sn. Feridun Baransel'e, DAKA Genel Sekreterimiz Sn. M. Emin Demircan'a, Van TSO Başkanımız Sn. Necdet Takva'ya, CHP Van İl Başkanımız Sn. Mehmet Kurukçu'ya, MÜSİAD Van Şube Başkanımız Sn. Kerem Baynal'a, TÜMSİAD Van Şube Başkanımız Sn. Süleyman Güler'e, Bilim Sanayi İl Müdürümüz Sn. Nevzat Gün'e, Tapu Kadastro Bölge Müdürümüz Sn. Yücel Serdar'a, değerli Yönetim Kurulu'ma ve değerli sanayicilerimize ve tüm basın mensuplarına bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Araçlarımızın tedarik edilmesinde desteği bulunan Van Valiliğimize, Van Büyükşehir Belediyemize ve DAKA'ya çok teşekkür ediyoruz, Bu hizmetin OSB'mize ve Van'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bu hizmeti göreve geldiğimiz ilk günün heyecanıyla yerine getirmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu türden hizmet ve yatırımların OSB'mize ve Van'ımıza kazandırılması için sürekli bir gayret ve çaba içerisinde olacağımızı belirtir, yaklaşık 500.000 TL maliyeti olan araçlarımızın OSB'mize ve Van'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.  

 

OSB yönetimi yaptığı açılışla bir çöp arabası, bir tane yol süpürme aracı, bir tane itfaiye, bir tane makam aracı, bir tane servis, bir kepçe, bir tane elektrik vinci, bir traktör, bir tane çift kabinli pikap, büyükşehir belediyesi tarafından verilen 150 tane konteyner ve açık otoparkı kazandırdı. Açılışın ardından kokteyle geçildi.

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim