Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı tarafından 2016 yılı istişare ve değerlendirme ile 2017 yılı beklenti ve hedefleri toplantısı yapıldı.

Van'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, toplantı öncesi Van OSB'nin mütevellit heyet toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Taşyapan şu ifadelere yer verdi: "OSB'miz bildiğiniz gibi Van'ımızın en önemli sanayi kuruluşlarının bir araya getiren sanayi bölgemizdir. 100’den fazla fabrikamız faal olarak orada çalışmakta, binlerce insanımıza da istihdam sağlamaktadır. Bunun dışında çok sayıda alanlarda da yatırımlarımız var."

OSB'lerin yatırımlar için bulunmayan alanlar olduğunu ifade eden Taşyapan, "Çünkü devletimiz hem altyapısı gerçekleştiriyor hem de orada yatırım yapılmayı cazip hale getiriyor. Yatırımcılarımız da orada yatırım yapmak için prosedürler ve altyapı sorunlarıyla uğraşmaksızın doğrudan fabrikalarını kurarak üretime geçiyorlar. Ben bu anlamda geçmişte emeği olanlara teşekkür ediyorum." dedi.

 

"Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz"

Devletin Doğu Anadolu Bölgesi'nin gelişmesi ve daha çok yatırım çekmesi için teşvik programları uyguladığını söyleyen Taşyapan şöyle konuştu:

"Bu politikaların en ilerisi 2 yıl önce yürürlüğe koyuldu. Bizlerde 6. Bölge teşviklerinin tamamından faydalanabiliriz. Ama ne yazık ki bu faydalanma umduğumuz kadar yatırımcıyı bölgemize çekememektedir. Bunun birçok nedeni vardır. Özellikle bölgemizdeki güvenlik meselesi yatırımcının çekingen davranmasına neden olmaktadır. Devlet olarak bildiğiniz gibi terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Yatırımcı elbette ki teşviklere bakmaktadır ancak en öncelikli baktığı konu güvenlik konusudur. Devletimizde bu konu kararlık göstermektedir. İnşallah bu en güzel hale gelecektir."

Ardından bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, OSB yönetimi ile yakın iletişim içinde olduklarını ve OSB'deki sorunları yakından takip ettiklerini söyledi.

Atalay, "Van geleceği açık ve parlak bir ilimiz. Konjonktürüler daralmalar her zaman olabilir. Bu ekonomimiz içinde geçerlidir. Bunu samimi bir ifade olarak söylüyorum. Van Türkiye'nin istisnai şehirlerinden bir tanesidir. Büyük bir cazibe merkezidir. Buda çok özellikle bir şehir konumuna getirmektedir." ifadelerine yer verdi.

Van'a yapılan ve yapılacak yatırımları yakından takip ettiğini söyleyen Atalay, Van'ın daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise göreve geldikleri günden itibaren sanayiciler ile geleneksel hale getirdikleri toplantılar kapsamında bir ara geldiklerini söyledi.

Bozkurt ardından Van OSB'de 2016 yılında yapılan çalışmalar ile 2017 beklenti ve hedefleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıya Van OSB yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL / ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim