2010 yılında çalışmalarına başlanan ve yaşanan depremin ardından daha sonra çeşitli sebeplerle tamamlanması 8 yılı bulan Park AVM’de işler yolunda gitmiyor. 2019’un Şubat ayında faaliyete giren ve vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği Park AVM beklentileri karşılayamadı. Öte yandan AVM esnafı ise yönetimin yetersizliği, vatandaşların rağbet etmemesi, sinema, otopark gibi alanların eksikliği gibi sebeplerden dolayı her geçen gün birer birer iş yerlerini kapatma yoluna gitti 157 dükkân kapasitesine sahip olan AVM 72 esnaf ile faaliyete girerken şuanda kapıya kilit vurulmuş durumda. Van Büyükşehir Belediyesi ise mülkiyeti belediyeye ait 75 adet dükkan ve 860 metrekarelik hissesini satışa çıkardı.

Park AVM ile ilgili yaşanan sorun ve sıkıntıları çözüm önerileriyle birlikte anlatan Van TSO ve Van TB eski başkanı Feridun Irak, Van Büyükşehir Belediyesinin satılığa çıkardığı ve bir firmaya verilmesi planlanan 75 adet dükkan ve 860 metrekarelik hissesinin vatandaşlara satılması veya kiraya verilmesi gerektiğini söyledi.

AVM HİZMETE AÇILMALI

Feridun Irak, “İl Özel idaresi binası olan kat karşılığı ile alışveriş merkezinde çevrilen Park AVM yılan hikâyesine döndü. Ortada paylaşılamayan veya kiraya verilirken sağlıklı kiralanamayan, yıllarca açılamayan ve açıldıktan sonra devam edemeyen bir alışveriş merkezimiz var. Park AVM bu şekilde atıl kalmamalı, orada da hak sahipleri var, kimi yer sahibi, kimi kiracıydı bunlar hepsi çalışan vaziyetteydi bunların mağdur edilmemesi gerekiyor. Burada yapılması gereken çok basit bir iş var, Belediye kendi payı olan dükkânları için iki yola başvura bilir, 1- kiraya verebilir bununla gelir elde eder, ya da bunları sata bilir. Satmayı planladıklarını duyduk ve bu satışı dükkânların tamamını toplu olarak satmayı planladıklarını duyduk ama bu durumun doğru olmadığını düşüyorum sakat bir durum, doğru bir düşünce değil, 75 iş yerinin, 75 kişiye ayrı ayrı satılması gerektiğini düşünüyorum böylece bir firma yerine 75 vatandaşımız yer sahibi ve iş sahibi olacak. Bunlar diğer iş sahipleriyle bir araya gelerek AVM’yi profesyonel bir yönetimle faal duruma getire bilirler AVM’nin ekonomiye kazandırılması son derece önemlidir, dolayısıyla Belediye zaman kaybetmeden cesur kararlar alarak atıl durumda olan ve en işlek caddede bulunan AVM hizmete açılmalı dedi. Burada yetkililere bir de mesaj veren Irak, “Daha önceki amirlerin hatalı olduğu tutumu siz devam ettirmeyin” şeklinde konuştu.

Kaynak: wanhaber

Editör: TE Bilisim