Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu ilçesinde ihtiyaç sahibi 457 öğrenciye mont ve ayakkabı yardımı yaptı. Giyim yardımı yapılan çocuklar daha sonra polis memurlarına teşekkür etti.

 

Toplum Destekli Polis Şubesi ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, polis-öğrenci kaynaşmasını sağlamak, insanları suça ve diğer olumsuzluklara sürükleyen nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Bu kapsamda, İpekyolu İlçesinde Makbule Küçükçalık İlkokulunda ihtiyaç sahibi 457 öğrenci tespit edildi. Vali İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer ve polis ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğünün temin ettiği kıyafetleri okulda öğrencilere dağıttı.

 

Dağıtım sonrası açıklama yapan Taşyapan, emniyetin sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü projeyle temin ettiği kıyafetleri çocuklara hediye edildiğini söyledi. Çocukların yanında olarak, onları sevindirdiklerini ifade eden Taşyapan, şöyle konuştu: "Onlar geleceğimiz. Bu öğrencilerimiz iş hayatında, özel ya da kamu sektöründe bizim geleceğimiz olacak. Bu kıyafetleri gönderen firmalara teşekkür ediyoruz. Kış mevsiminde verilecek en güzel hediye bu olsa gerek. Çocuklarımıza sahip çıkmalı, en iyi şekilde koruyup, gözetmeliyiz. Her türlü fedakârlığı yapan anne babalar, bunun sorumluluğunun bilincinde olarak onları yetiştirme gayretindeler. Aileler okul yönetimiyle ne kadar yakın olursa yetişmelerine o derece katkı sağlayacaklardır. Bundan dolayı emniyet müdürümüze ve emek veren polislere teşekkür ediyoruz."

 

Valilik öncülüğünde sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde şu ana kadar 12 bin bot, 3 bin kaban, 3 bin pantolon ve 3 bin çanta dağıttıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ise bunun çok büyük mutluluk olduğunu, bu mutluluğu çocuklarla paylaşmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Aldıkları hediye karşısında mutlu olduklarını söylen öğrenciler, polislere teşekkür etti. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim