Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler kapsamında il merkezi ve ilçelerdeki 16 bin öğrenciye mont, ayakkabı, kazak ve pantolon gibi kıyafetlerin dağıtımı yapılıyor. 


Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin de katılımıyla yapılan destekler, öğrencilerin yüzünü güldürdü. Emniyet Müdürü Ekici, kendisine sarılan öğrenciyi ise öptükten sonra hediye paketini teslim etti. Edremit ilçesi Süphan Anaokulunda eğitim gören 140, İpekyolu ilçesi İskele Anaokulunda eğitim gören 192 öğrenciye de İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin katılımıyla kıyafet ve botları dağıtıldı. 


Alaköy Şehit Çetin Aysan ve Kavuncu Mahallesi Ali Çavuş ilköğretim okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere de 925 adet kot pantolon ve 795 adet bot dağıtımı yapıldı. 


Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yürütülen projeler kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılında Van merkez ve ilçelerinde 16 bin öğrenciye kışlık mont, ayakkabı, kazak, pantolon gibi kıyafetlerin dağıtımının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Van Valiliği koordinesinde; birinci önceliği vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak olan İl Emniyet Müdürlüğümüz, diğer taraftan da insanları suça ve diğer olumsuzluklara sürükleyen nedenlerin ortadan kaldırılması için büyük ölçekli sosyal projeleri yürütmektedir. Bu amaca yönelik olarak, polis ve öğrenci kaynaşmasının sağlanması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ileriki yaşantılarında başarılı, ailesine ve çevresine saygılı bireyler olarak yetişmelerine destek olmak amacıyla yürütülen projeler kapsamında; 2017-2018 eğitim öğretim yılında Van merkez ve ilçelerimizde 16 bin öğrenciye kışlık mont, ayakkabı, kazak, pantolon gibi kıyafetlerin dağıtımı yapılmaktadır. Bu çalışmalar, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için atılan adımların başlangıcıdır. Bu tür sosyal proje, faaliyet ve etkinlikleri arttırarak sürdürmek ve kalıcı hale getirmek hedefimizdir” denildi. 

Editör: TE Bilisim