HÜDA PAR Tuşba İlçe teşkilatı, aralıksız olarak esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

 

HÜDA PAR Tuşba İlçe teşkilatı, her hafta aralıksız olarak sürdürdüğü esnaf ziyaretlerinin bu haftaki durağı Oto Sanayi Sitesi Esnafları oldu. HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk TASAN, HÜDA PAR Tuşba İlçe Başkanı Nedim SONGÜL ve beraberlerindeki partili heyet Van Oto Sanayi esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Tasan, her hafta çeşitli sorunların dile getirildiğini ve bu sorunlara yönelik çözümler ürettiğini dile getirdi.

 

“SANAYİ YOLU SANAYİMİZE YAKIŞMIYOR”

Yaptığı açıklamada sanayi yolunun sanayi’ye yakışmadığını belirten Tasan, ‘’ Sanayi esnafının her seferinde dile getirdiği sorunların başında mevcut yoların bozukluğu geliyor. Bu bozuk yolların sanayi esnafını ve müşterilerini etkilediği açıkça ortadadır. Üretim ve istihdamın yoğun olduğu bu bölgeye yetkililer ilgisiz kalmamalı. Daha önce dile getirdiğimiz bu sorunu bir daha dile getirerek, ilgili kurumları bu sorunlara çözüm getirmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.’’ Dedi.

 

“KAPIKÖY SINIR KAPISI ESNAFIN NEFES BORUSUDUR”

Kapıköy sınır kapısının bir an evvel açılması ve transit geçişinin olması gerektiğini vurgulayan Tasan, ‘’Kapıköy sınır kapısı bu bölgenin nefes borusudur. Kapıköy sınır kapısının ivedilikle açılması ve transit geçişe açılmasının çalışmalarının biran evvel başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün esnafın dört gözle beklediği bir çalışmadır, sadece esnafın değil aynı zamanda halkın ve toplumun tümünün yararına olan bu gibi çalışmalarda, en üst seviyede bir performans sergilenmeli ve mevcut çalışmalar hızlandırılmalıdır.’’ Dedi.

 

“TEMİZLİK SANAYİDE BİR SORUN HALİNİ ALDI”

Sanayi de temizliğin bir sorun haline geldiğini açıklayan Tasan, yetkililere çağrıda bulunarak ‘’bu sorunu geçen hafta dile getirdik, önceki haftalarda da dile getirmiştik. Sanayide sorun haline gelen çöplerin zamanında toplanmaması ve sanayi içi temizliği, sanayimizin imajı açısından kötü bir görüntü oluşturuyor. Buradan ilgili ve yetkili kurumlara, bu kötü görüntünün önüne geçerek bu soruna çözüm bulmaları çağrısında bulunuyoruz.” Dedi.

 

“ESNAFIN SESİ OLDUK”

Van esnafının tüm sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini belirten Tasan ‘’ Büyük küçük demeden, topluma ve esnafımıza yarar sağladığını düşündüğümüz tüm konularda halkımızın sesi olmaya devam ediyoruz. Toplumsal sorun teşkil eden tüm olumsuz durumlara karşı çözüm üretmeye çalışıyor ve gerekli mercilere bu sorunları iletmeye çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim