Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin bitmesinin ardından başlayan olaylar, akşam saatlerine doğru daha da arttı. Cumhuriyet Caddesi ile mitingin yapıldığı Beşyol Meydanı savaş alanına döndü. Mitingin ardından polisin müdahale etmesiyle birlikte bir anda büyüyen olaylar büyüyerek devam ederken polis olaylara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su müdahalesi ile büyüdü. Göstericiler, MOBESE direklerini de tahrip etti. Polis taş atıp ortalığı savaş alanına çeviren grubu göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara dağılan gruptakiler, bazı iş yerlerinin camlarını kırdı.

Polis ekipleri, olayların Kazım Karabekir Caddesi'ne sıçraması üzerine göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunurken, ara sokaklarda devam eden olaylarda bir kişi gözaltına alındı.

VAN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

Olaylar saatlerce devam ederken yaşanan olaylarda 1'i ağır vatandaş olmak üzere 3 polis de yaralandı. Gösteriler boyunca yaralananlar ambulansarla hastaneye taşınırken Van akşam saatlerine kadar iyice savşa alanına döndü. 

Editör: TE Bilisim