Van İpekyolu ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kent meydanında düzenlenen sergide Peygamber Efendimizi hedef alan alçakça ifadelere tepki için Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (VAN SDİ) olarak ’40 Çizgi 40 Hadis’ sergisi düzenleyerek, yaşananları nefretle lanetlediklerini ifade ettiler.

MACRON İSLAM’A VE PEYGAMBERİNE SALDIRAN UNSURLARA SAHİP ÇIKIYOR

Van SDİ’den yapılan açıklamada Macron’un İslam düşmanlığı yaptığını belirterek şu ifadelere yer verildi, "Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un ifade hürriyeti arkasına sığınarak, ması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz."

“ÖZGÜRLÜK İNSANIN, DÜNYA İNSANLIĞIN İKAMETGÂHIDIR”

Macron’un kirli siyasetine malzeme aradığını belirten SDİ, "Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron’da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır. Bu bir akıl yitimidir. İslam ve Müslümanlar üzerinden güç devşirmeye çalışan, deyim yerindeyse aklını yitirmiş küresel emperyalist odaklara yardakçılık yapanları korku çemberi sımsıkı sarmış durumda. Özgürlük insanın, dünya insanlığın ikametgâhıdır. Renkleri, fikirleri ve inançları; hakaret etme, küçük görme, şiddeti çağırma aracı yapan, kendi kirli oyunları için saklama tezgâhları oluşturan, siyasi kimlikleri, ideolojik örgütlere ve emperyalist devletlere birlikte cevap vermeli, onlara yenilgiyi birlikte tattırmalıyız.”

“HİÇ KİMSE, HİÇ KİMSENİN ONLARI YOK ETME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR”

“İnancımız, farklı olabilir. Fikirlerimiz karşıt görünebilir. Ama çok temel bir ortaklığımız var; biz insanız ve dünyada birlikte yaşıyoruz. Hiç kimse, hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz. Macron gibiler, inanca ve kutsallara hakaretle yenilgilerini gizlemeye, yok oluşlarını geciktirmeye, kirli düzenlerini devam ettirmeye yönelik tetikçi konumlarını devam ettiriyorlar. Bu tezgâh temelde, İslam’ı ya da insanı önemsemeyen, hayatı dünyayı ve iktisadı kendi tekelinde gören emperyalist tapınağın, kapitalist şövalyelerinin unvanlarını, imkânlarını ve düzenlerini kaybetmeme feryadından başka bir şey değildir. Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz, Ya Muhammed seni seviyoruz. Ya Muhammed seni seviyoruz. Ya Muhammed seni seviyoruz"

Bu vesileyle İzmir’de meydana gelen 6,6’lık yıkıcı depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Özalp ilçemizde halk pazarında çıkan yangından etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: TE Bilisim