Gözyaşları içerisinde babasını uğurlayan çocuklar, henüz bebek yaşta babasız kalan minik bebekler… Türkiye günlerdir İstanbul’da şehit olan polislerin hikâyelerine ağlıyor. Her yerde acı, her yerde gözyaşı var. Cenaze törenlerinde feryat vardı, figan vardı… O adreslerden birisi de Van’dı… İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Soner İdil, Van'da son yolculuğuna uğurlandı.

 

10 Aralık tarihinde İstanbul’da TAK’ın bombalı saldırısında şehit olan Vanlı Polis memuru Soner İdil için Yukarı Norşin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP ve MHP il başkanları, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit İdil’in cenaze töreninde yakınları gözyaşlarına hâkim olamazken, törene katılanlar sık sık ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı.  

 

 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Bakan Arslan, törende şehidin anne ve babasına taziyelerini ileterek, teskin etmeye çalıştı. Törende vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Bir ölür bin diriliriz" sloganları attı. Şehit İdil için kılınan cenaze namazı sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Bakan Arslan ve vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlayarak Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde Akköprü mezarlığına kadar taşıdı. Şehit İdil, burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

 

ARSLAN: BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ EDECEK

Şehit babası Mikdat İdil'e Türk bayrağını teslim eden Bakan Arslan, “Rabbim inşallah mekanını cennet eylesin, onun şefaatine cümlemizi nail eylesin.” Dedi. Arslan, şehit olma yolunda temin etmiş gençlerin var olduğu sürece birlik ve beraberliğin devam edeceğini ifade ederek, “Değerli babanın vakur duruşunu, sözlerini, büyüklüğünü görünce söylenebilecek tek şey var, Allah şehit olmaya hazır bu evlatları yetiştiren babalardan, annelerden razı olsun. Herkes bilsin ki bu anneler, babalar, şehit olma yolunca yemin etmiş bu gençler olduğu sürece sonsuza kadar birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğiniz devam edecek. Herkes bunu bilsin, hainlerin hainlikleri, ördükleri çoraplar onların başına geçecektir. Bu vatan, bu toprak bize yurt olarak bin yıldır milyonlarca şehit verilerek emanet edilmiş. Biz inşallah bu emaneti bizden sonraki nesillere teslim edeceğiz ve sonsuza kadar yaşatacağız.” Diye belirtti. 

 

İdil'in cenazesi toprağa verildikten sonra Bakan Arslan ve beraberindekiler şehidin baba evindeki taziyeye katıldı. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim