Van’ın en önemli odalarından birisi olan ve büyük bir üye ağı bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası uzun süredir konuşulan seçimini yaptı. Uzun Süredir gündemde kalan ve iki dönem önceki başkan Faruk Alpaslan ile mevcut başkan Emin Tuğrul’un en güçlü rakipler olarak girdiği seçimde kazanan Tuğrul oldu. Daha önce milletvekili adaylığı için istifa eden ve Ak Parti Van İl Başkanlığı için de müracaat eden Alpaslan, istifa ettiği görevine dönmek için mücadele ettiği seçimde kaybederken Tuğrul binin üzerinde esnafın oyunu alarak ikinci kez başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

 

Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde kazanan belli oldu. Büyük bir katılımın olduğu ve yoğun güvenlik önlemlerinun alındığı başkanlık seçiminde Kırmızı oy pusulasıyla seçime katılan Faruk Alpaslan 817 oy alırken beyaz oy pusulasıyla seçime katılan mevcut başkan Mehmet Emin Tuğrul Bin 133 oy aldı. Oylama sonunda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan koltuğuna mevcut başkan Mehmet Emin Tuğrul oturdu. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri sabah saatlerinde büyük bir katılımla başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında üyeler tek tek üst aramasında geçirilerek solona alınırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile seçimlere start verildi. Divan kurulunun oluşturulmasından sonra ilk sözü Faruk Alpaslan aldı.

 

ALPASLAN: SİZ İSTEDİNİZ BEN ADAY OLDUM

Kırmızı oy pusulasıyla seçime giden Faruk Alpaslan, 4 yılı geride bıraktıklarını söyleyerek, "Dört yılı daha geride bıraktık. 4 yıl önce yine bu salonda tercihinizi yapmıştınız. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkan yardımcılığına yine ben seçildim. Bu da yine sizlerin sayesinde oldu. Bu zamana kadar her daim sorunlarınızı gündeme getirdik ve sorunları çözmede çaba harcadık. 4 yıl önce yine bu salonda verilen vaatler vardı. O Vaatler yerine getirildi mi? Bizden 4 yıl önce bu görevi devralan arkadaşlarımız ne yaptı sormak isteriz. Yine sizler istediniz ben tekrar başkan adayı oldum. Bu seçimin barış ve kardeşlik içinde bitmesini temenni ediyorum." Dedi.

 

TUĞRUL: BİZ ŞİKÂYETLERE MARUZ KALDIK

Alpaslan'ın ardından konuşun başkan adayı Mehmet Emin Tuğrul, "Dört yıl önce bize bu salonda yetki verdiniz. Bizde hizmeti esas alarak 4 yılı geride bırakmış olduk. 4 yıl boyunca hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Her daim şoför esnafımızın yanında olduk ve onların sorunlarının çözümleri için canla başla çalıştık. Biz yine burada sizlerden tekrar yetki istiyoruz. 1954 ile 2014 yılları arası yaklaşık 60 yıldır Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müfettiş gelmedi. Biz şikâyetlere maruz kaldık, öyle bir hale getirdiler ki her altı ya da 3 ayda bir odamıza müfettişler tarafından denetimler yapıldı. Yapılan hiçbir denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ve odamız hiçbir cezai işlem ile karşı karşıya bırakılmadı. Bizim kimseye verilmeyecek hesabımız yok. Alnımız ak, başımız dik. Seçimin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum." Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başlarken, seçimlere mevcut başkan Mehmet Emin Tuğrul beyaz liste, Faruk Alpaslan ise kırmızı oy pusulası ile girdi.

Editör: TE Bilisim