Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden grup ile polis arasında başlayan olaylar saatlerdir devam ediyor. Kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Kazım Karabekir caddelerini trafiğe kapatıp barikat kuran göstericiler, birçok aracı ateşe verirken, iş yerinin ise camlarını kırdı. Jandarmanın da TOMA ile müdahale ettiği olaylar büyüyerek devam ediyor.

ERCİŞ'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD militanlarının saldırısını protesto gösterilerinde bugün çıkan olaylar öğleden sonra arttı. Göstericiler Atatürk ve İnönü caddelerindeki onlarca işyeri ve banka şubelerini ateşe verdi. Göstericiler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini de önledi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, IŞİD protestoları nedeniyle çıkan olaylar sonucu saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

ASKER MERKEZE GİRDİ!

Öte yandan gün boyunca eylemc iler ile çatışan polislerin bazı bölgelerde yetersiz kalması ve olayların tam anlamıyla büyümesiyle birlikte askeri birlikler şehir merkezine girdi. Cumhuriyet ve Kazım Karabekir Caddesi üzerine çok sayıda asker çıkarılırken bir çok noktada asker ile olayların önünün alınması için hareketlilik başladı. 

İŞTE GÜN BOYU DEVAM EDEN OLAYLARDAN FOTOĞRAFLAR:

 

Editör: TE Bilisim