İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırının ardından geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri’de düzenlenen bombalı saldırıya karşı Van halkı sokağa çıkıp, teröre lanet okudu. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte gurup adına açıklama yapan Osman Ayşin, “Bu alçakça saldırıları tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da yaşayan bu samimi ve duyarlı halkımızla birlikte lanetliyoruz.” Dedi.

 

İstanbul Beşiktaş’ta çevik kuvvete düzenlenen bombalı saldırı sonrası, Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelikte aynı şekilde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 14 asker şehit olurken, 55 asker de yaralanmıştı. Son zamanlarda artan terör saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler gelemeye devam ederken, binlerce Vanlı sokağa çıkıp teröre lanet okudu. Van’ın Maraş Caddesinde bulunan Soydan Kavşağında bir araya gelen binlerce Vanlı İki Nisan Polis Merkezine kadar yürüyüş yaptı. Polis merkezi önünde toplanan gurup sık sık ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak teröre lanet okudu. Basın açıklaması öncesi dualar okundu.

 

 

AYŞİN: ALÇAKÇA SALDIRILARI LANETLİYORUZ

Gurup adına açıklama yapan Osman Ayşin, geçen hafta İstanbul Beşiktaş'ta maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı hatırlatarak, Kayseri'de çarşı iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıda polislerin, askerlerin, çocuk, ihtiyar, genç demeden sivillerin hedef alındığına dikkat çekti. Ayşin, “Bu alçakça saldırıları tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da yaşayan bu samimi ve duyarlı halkımızla birlikte lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

 

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİ ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

Türkiye’nin insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük olduğunu kaydeden Ayşin, “Milletimiz, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımayan ve beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı' çocuk ayrımı yapmadan İnsanlarımızın arasına sürerek patlatan ve onlarca masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparlarsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.” Diye belirtti.

 

 

AYŞİN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ZAAFA UĞRATMAK İSTEMEKTEDİR

Ayşin şöyle devam etti: “Bir futbol müsabakasında güvenliği sağlamakla görevli gencecik polisleri şehit ederek, çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırarak, sivilleri öldürerek bir şey elde edeceklerini sanan bu alçak sürüsünün, döktüğü kanda boğulacağı zaman yakındır. Türkiye dünyanın görmediği, görmezden geldiği Halep'te insanlığı kurtarmaya çalışırken, insanlığını ortaya koyarken, birileri içeride taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bunun farkındayız. 15 Temmuz gecesi vatan sevgisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uğratmak, toplumsal kırılganlık meydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Van Halkı olarak, ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor; bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarım bir kere daha lanetliyor; terör olaylarında hayatım kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

 

 

BATTAL: VAN PKK’YA BÜYÜK DERS VERDİ

Yürüyüş sonrası Şehrivan’a konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van’da teröre hayır mitinginin düzenlendiğini ifade ederek, “Tabi bu Sayın Cumhurbaşkanımızın son günlerde teröre karşı milli seferberlik ilan etmesi ile beraber diğer kentlerde olduğu gibi Van’da da çok güzel bir miting düzenlendi. Ben bütün Van halkına buradan teşekkür ederim. Gerçekten çok neşeli ve çok kalabalık bir mitingdi. İnşallah terör artık Türkiye’de yer bulamayacak. Halkın bu güçlü duruşu olduğu sürece kendisine yer bulamayacak. İnşallah el birliği ile terörü yerin dibine gömeceğiz. Bir daha da ülkemizin başına bela olmayacak şekilde inşallah terörü yok etmiş olacağız.” İfadelerini kullandı. Van’ın yapılan bu yürüyüşle teröre karşı net bir mesaj verdiğini dile getiren Battal, “Terör, özellikle de PKK bizi asla temsil etmiyor. Kürt milletini, bizi temsil etmeyen bu terör örgütünü de istemiyoruz, benimsemiyoruz. Kesinlikle PKK’ya büyük ders verdi Van ve bütün terör örgütlerine büyük ders verdi. İnşallah artık bundan sonra halkımız teröre geçit vermeyecek.” Dedi.

 

 

GÜLAÇAR: OMUZLARIM KALDIRAMAZ O ACIYI

Şehrivan’a konuşan Osman Nuri Gülaçar, Türkiye’nin birçok noktasında patlayan bombaların canlar yaktığına dikkat çekerek, biran önce bu yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulundu. Gülaçar, “Aklıselim, sağduyulu hareket ederek bu süreçlerin daha farklı daha değerli bir şekilde çözümlenmesi lazım. Halkımızın 15 Temmuz ruhunu bir daha canlı tutarak bütün bu sorun ve sıkıntıların üzerinden geleceğini düşünüyoruz. Rabbim tüm şehit ailelerine sabır versin. Yaralılara acil şifalar diliyorum.” Dedi. insanların acısını anlamak için empati kurduğunu dile dile getiren Gülaçar, bir ocağa ateş düştüğünde acının büyük olduğunu kaydetti. Gülaçar, “Benim başıma gelse diye düşünüyorum bu acı çok büyük. Taşıyamam. Omuzlarım kaldıramaz o acıyı. Demek ki acı hangi aileye düşerse düşsün acı yine çok büyüktür. Van büyük bir mesaj verdi. Bu beraberliğin göstergesidir. Ben Van halkının geçmişteki korkularını yendiğini düşünüyorum. Biz bu ülkede birlikte yaşamak durumundayız. Bu yüzden ortak aklın gayreti ile inşallah başaracağız bunu.” Şeklinde konuştu.  

 

 

ÖRGÜTE KÜRTÇE TEPKİ

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da terör örgütlerine tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, "Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz." diyerek terörü kınadı. Elindeki Türk bayrağıyla teröre tepkisin gösteren 66 yaşındaki 10 çocuk annesi de "Ben 10 çocuk annesiyim. Kürt'üm. Canım polisimize, askerimize feda olsun. Allah ülkeme, devletime ve bayrağıma zeval vermesin." ifadesini kullandı.

 

Yürüyüş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından son buldu. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 

 

 
Editör: TE Bilisim