ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ - Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Ağaçkorur köyü mevkiinde geçtiğimiz perşembe günü odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu araca teröristler tarafından el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 kişi şehit düşerken 10 kişide yaralandı. Saldırının ardından Türkiye’nin dört bir yanından teröre lanet sesleri yükselirken bunlara bir yenisini de Van ekledi. Başta Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in saldırının ardından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı taziye dileklerinin ardından Van’daki birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanında siyasi ve sivil toplum kuruluşları da taziye dileklerini ileterek teröre lanet çağrısında bulundu.

Yapılan çağrılar kapsamında bugün de Kurtuluş Parkı önünden başlanarak Beşyol Meydanı’nda bulunan Hz. Ömer Camii avlusuna kadar süren bir yürüyüş gerçekleştirildi. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say gibi isimlerin yanında çeşitli kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Yürüyüşün ardından Hz. Ömer Camii önünde yapılan açıklamada teröre karşı daha önce olduğu gibi daima birlik ve beraberlik içerisinde olunacağının altı çizildi ve yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür edildi. Yürüyüş açıklamanın ardından yapılan duanın ile sona erdi.  

Yürüyüş ile alakalı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile “Vanlılar her zaman olduğu gibi teröre karşı dik durdu. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: “Terör örgütü PKK, kanlı eylemlerine bir yenisini daha ekleyip, bu kez sivil vatandaşları hedef almıştır. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 kardeşimiz şehit düşmüş, 10 kardeşimiz de yaralanmıştır.

Masum sivil vatandaşları hedef alan bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki, terör örgütü PKK'nın kan dökmek ve toplumun huzurunu sabote etmekten başka bir amacı olmadığı gibi, ideolojik bir davaları da yoktur. Geçmişte Çanakkale'de halkın orduya verdiği destekle bu topraklar nasıl düşman işgalinden korunduysa, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne karşı halk direnmesiyle bu ülke nasıl ayakta durduysa, bugün de yine halkımız her türlü teröre karşı bir mücadele vermeye devam edecektir. Türkiye’de son birkaç yıldır demokratikleşme adına atılan adımlar neticesinde deşifre olan kirli ilişkiler de göstermiştir ki, terör tekdüze bir hareket değildir. Asırlardır farklı kılıklarla karşımıza çıkan dış güçler, terör örgütü PKK’yı kullanarak ülkemizde kirli ve hileli oyunlarını sergilemişlerdir. Halk nezdinde itibarını kaybedenler, kan dökerek itibar kazanma peşine düşmüşlerdir.

Bu ve buna benzer saldırılar ile, ülkemizde kargaşa, kaos ve gerginlik yaratılarak şiddetten medet umulmaktadır. Yıllardır halkın refahına, yaşam kalitesine harcanması gereken kaynaklar, terör nedeniyle uluslararası silah tüccarlarının ve ülkemizdeki uzantılarının cebine akmıştır. Bu süreçte Milletimizin birlik, beraberliği ve ülke bütünlüğümüz için 10 binlerce şehit verilmiş, masum insanlar terör yüzünden yaşamını yitirmiştir. Ülkemiz terörün kıskacından tam da kurtulmaya başladığı şu dönemlerde yapılan bu eylemler onları kaçınılmaz sondan kesinlikle kurtaramayacaktır. Eli kanlı terör örgütü PKK, bu cennet vatandan silip süpürülecek, dış destekçileri ve içerideki tüm uzantılarıyla ait olduğu çukura mutlaka gömülecektir. Bölücü terör örgütü, akıttığı her damla kan ve gözyaşının bedelini hem de misliyle ödemekte ve ödemeye devam edecektir.

Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlarla iyice köşeye sıkışan eli kanlı terör örgütü PKK, kan bürümüş gözünü savunmasız vatandaşlara çevirerek hain pusuyu Diyarbakır'da kurmuş olmakla aklı sıra gözdağı vermeye çalışmış ve halk direnişini kırmaya çalışmıştır. Diyarbakır'da terör örgütünün aleyhinde son zamanlarda Yüreği kocaman annelerin yapmış olduğu kutlu direniş ve göstermiş oldukları büyük cesaret örneği ile, vatandaşlarımız hain örgütün gerçek yüzünü görmeye başladığını göstermektedir. Bir anneyi evlatlarından ayrı bırakma peşinde olan ve bu ayrılığı insanlarımıza yaşatan terörün sonu da yine annelerimizin elinden olacaktır. Öyle ki, Bizler ülkemizde kardeşçe huzurlu ve mutlu olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürdükçe, bu huzurlu ve mutlu yaşantımız itibarsızlaşan güçlerin kâbusu olmaktadır.

Ülkemizin farklı illerinde yapılan eylemler; tarih boyunca, devamlı bir arada yaşayan, acı ve tatlı günlerinde birbirine destek veren, Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez'i, Arap’ı ve tüm ümmeti birbirinden ayıramayacak, bu saldırıyı yapanlar da emellerine ulaşmayacaklardır. Dış güçler tarafından yıllarca terör ile terbiye edilmeye çalışılan milletimiz, kirli hesaplara asla teslim olmayacak, kardeşliğimizi baltalamaya yönelik hareketleri boşa çıkarmaya devam edecektir. Bilinmesini isteriz ki şiddet ortamından medet umanlar büyük bir yanılgı içindedirler. Menfurca yapılan saldırılar, dökülen kanlar toplumsal barışa, demokrasiye kardeşliğe olan inancımızı arttırmaktadır.

Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiş ve canları pahasına mücadelesini sürdürmüştür.  Bu anlamda çocuklarını, terör örgütü elinden kurtarmaya çalışan annelerinin mücadelesini ayakta alkışlıyor ve tüm aileleri benzer sıkıntılar yaşamamaları için göz bebekleri çocuklarına daha fazla ilgi gösterme ve onlara sahip çıkmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bir kez daha Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu anlamlı yürüyüşe duyarlılık göstererek katılım sağlayan siz değerli halkımıza teşekkür ediyoruz. Burada toplanan ve derdi kardeşlik olan tüm katılımcılar olarak; terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Editör: TE Bilisim