ŞEHRİ VAN HABER - Van Ticaret Borsası eski başkanı Selman Toprak'ın FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Van'da 2013'te yapılan seçimlerde Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanlığına getirilen, bir süre görev yaptıktan sonra da görevinden ayrıllıp Van'dan ayrılan Selman Toprak, Eskişehir'de gözaltına alındı. Toprak ile birlikte aralarında öğretmen ve öğrencilerinde bulunduğu 4 kişi daha gözaltına alındı. Toprak'ın ve beraberindekilerin FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenilirken sabah saatlerinde Van'a getirildiği öğrenildi. 

Bilindiği gibi Van TB seçimleri 2013 yılında gergin bir ortamda yapılmış, o seçimlerde farklı isimlerin verdiği yarışta flaş bir şeklide Selman Toprak ismi ön plana çıkmıştı. Toprak'ın seçilmesinin ardından sayısız kez müfettişler borsaya gelmiş ve borsa seçimleri bir çok defa yenilenmişti.

O dönem Paralel Yapının da destek verdiği iddialarının sürekli dile getirildiği seçimden sonra Toprak, bir süre yönetim kurulu başkanlığı yaptıktan sonra görevinden istifa etmişti.

Toprak'tan sonra yönetim kurullu başkanlığına Enver Memduhoğlu getirildi.

 

Editör: TE Bilisim