Van Ticaret Borsası, TOBB bünyesindeki diğer oda ve borsalar ile birlikte en geç Nisan ayında olağan kongresini gerçekleştirecek. Fakat seçime yakın Van TB'deki seçim öncesi kavga gündeme bomba gibi düştü.

 

Son seçimden bu yana tartışmaların ve yönetimle ilgili eleştirilerin hiç eksik olmadığı Van Ticaret Borsası seçimleri öncesi borsada yeni bir tartışma yaşanıyor. Seçimleri defalarca tekrarlanan, yönetim kurulu başkanlarının değiştiği Borsa ile ilgili son olarak da başkanlık yarışına katılan Halil Tandoğan ve beraberindeki isimlerden flaş iddialar geldi.

Van TB seçimlerinin ertelenmesinin ardından sosyal medyada borsa yönetiminin bazı isimleri üyeliklerinin silindiğini belirtmişti. Kentte bilinen önemli esanf ve tüccarların da üyeliklerinin silindiği iddiasının ardından dün de aynı konu üzerinden Van TB yönetiminde tartışmalar yaşandığı öğrenildi. 

 

MECLİS KARIŞTI

Edinilen bilgiye göre Van TB yönetiminin dünkü toplantısında üyeliklerin silinmesi yeniden gündeme geldi. Halen yönetimde olan bazı isimler bu durumla ilgili mevcut yönetime önerge sunarak konuyla ilgili yanlışın düzeltilmesini istedi. Fakat mevcut yönetimden isimler bu talebi reddederek başvuru dilekçesini yırttı. Bunun ardından gerilen mecliste taraflar arasında büyük bir kavga yaşandı. Talepleri ile ilgili yazıları yırtılan taraflar duruma tepki gösterirken meclis oturumunda hayli gergin anlar yaşandı.

 

TANDOĞAN KAVGAYI TWITTER'DAN DUYURDU!

Kavgayı meclis üyesi ve Van TB'nin yeni dönem adayı Halil Tandoğan da doğrularken, o kavga ile ilgili olarak şu mesajları paylaştı: "Bu gün Van Ticaret Borsası Meclis toplantısında kavga çıktı. Meclis başknlğına sunulmak üzere ekgündem maddesini gündeme alınmasını mcls Bşkn kendi başına red etti. VANTB Meclis Başkanı kurumu tek başına yönetiyor, Meclis ve yönetim kurulu üyelerini dinlemiyor." 

Editör: TE Bilisim