İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 10 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Birçok ülke ve yüzlerce kentin buluştuğu fuarda Van Büyükşehir Belediyesi’de Van’ın tanıtımı için stant açtı.

 

İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 10 - 13 Aralık tarihlerinde bu yıl 9’ncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı birçok ülke ve yüzlerce kentin katılımı ile kapılarını ziyaretçilere açtı. İzmir’de düzenlenen fuara katılan ve Van’ın tarihi ve kültürel tanıtımı için stant açan Van Büyükşehir Belediyesi fuarın ilk gününde yapmış olduğu etkinliklerle fuarın en gözde stantlarından birisi olurken Van standına aralarında çok sayıda Vali, Büyükşehir Belediye Başkanları, bürokrat ve kent dinamiklerinin yanı sıra yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı öncülüğünde Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO), Gürpınar Belediyesi ve kentte bulunan oteller ve seyahat acentelerinin ortaklığı ile açılan standa Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Gürpınar Belediye Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız ile Özalp Belediye Eşbaşkanı Şerafettin Özalp’ın yanı sıra VAN-TSO Başkanı Necdet Takva’nın da aralarında bulunduğu Van heyeti katılırken, Eşbaşkanlar Van standına yoğun ilgi gösteren yurttaşlarla yakından ilgilendi.

 

VAN STANDINA YOĞUN İLGİ

İzmir’de fuar merkezinde düzenlenen açılış törenin ardından fuar merkezinde kurulan Van standına gelen ziyaretçilere kentin tarihi ve turistik değerlerini anlatan kitap, tanıtım broşürleri, cdler dağıtılırken, yine ziyaretçilere Van kahvaltısı ve Van yemekleri ikram edildi. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi ise stantta Van’a özgü kilimleri sergiledi. Yüzlerce kişinin yoğun ilgisi ile karşılaşan stantta Eşbaşkanlar gelen konuklarla tek tek ilgilendi. Eşbaşkanlar daha sonra ise bölge belediyelerinin açmış olduğu stantları ziyaret etti. 4 gün boyunca açık kalacak olan fuar kapsamında Van standında birçok etkinlik düzenlenecek.

 

ÇOBAN: VAN’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL KİMLİĞİNİ DAHA GÖRÜNÜR KILACAĞIZ

Fuara katılan ve fuarda Van’ın tanıtımı için açılan stantta konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, Türkiye’de Van’ın sosyal, kültürel ve tarihi açıdan çok önemli bir kimliğe sahip olduğunu ve bu kimliğin görünür bir şekilde ortaya çıkartılması, tanıtılması için Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir fuarına katıldıklarını ve Van’ın uluslar arası arenada daha iyi bir şekilde tanıtılması için bundan sonrada böylesi önemli çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim