ŞEHRİVAN ÖZEL - Türkiye ve Van'da koronavirüs ile mücadele kapsamında tedbirler ardı ardına gelirken Van Valiliği bugün yeni önlemler aldığını duyurdu.

Van'da tedbirleri her geçen gür artıran Valilik, bugün 14.00'ten itibaren de en yoğun caddeler olan Cumhuriyet ve Maraş Caddeleri'ne araçla giriş çıkışları yasakladı. Yasak kararının açıklanması sonrası sonrasında bir değerlendirmede bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, yasakla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yasağın keyfiyete son verilmesi nedeniyle alındığını hatırlatan Takva, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"YASAK TİCARİ HAYATA YÖNELİK BİR UYGULAMA DEĞİL"

"Cumhuriyet ve Maraş Caddesi'nde faaliyet gösteren üyelerimizin dikkatine; Caddelere getirilen çıkış kısıtlaması üyelerimize, esnafa, ticari hayata yönelik bir uygulama değildir. Uygulama son günlerde artan vaka sayısını engellemeye ve keyfi sokağa çıkışları engellemeye yöneliktir. Caddelere çıkışta ateş ölçer uygulaması ile vatandaşlara maske dağıtılması gibi önlemler alınacaktır. Caddeye zorunlu girişlere, banka, esnaf tacir gibi iş/işlemlere herhangi bir kısıtlama olmayacaktır. Uygulama keyfiyetin sebep olduğu vaka artışını engellemeye yöneliktir."

"KEYFİ CADDE GEZİNTİLERİNE SON VERELİM"

Başta cadde esnafı olmak üzere herkesin konuya duyarlılığına ve sahipliğine ihtiyaç bulunmaktadır. Şehrimizde vaka artış hızı yükselmektedir. Vatandaşların cezai işlemlere maruz kalmaması için keyfi cadde gezintilerine son vermesi, #EvdeKalVan çağrısına uyması özel ricamızdır.

Editör: TE Bilisim