Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO) tarafından yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor.

 

Şehir merkezi başta olmak üzere şehrin birçok noktasında inşaat malzemeciliği alanında faaliyette bulunan işletmelerin kümelenmesi amacıyla 2014 yılında VTSO öncülüğünde başlatılan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi'nin hayata geçirilebilmesi için Van Valisi Murat Zorluoğlu ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle ilk adımlar atıldı.

 

 

VTSO 8. Meslek Komitesi'ni olağanüstü toplayan Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı açıklamada, başta Van Valisi Sayın Murat Zorluoğlu olmak üzere Büyükşehir Belediyesinin gayreti ile Organize Sanayi Bölgesi 4. etaba yakın bir alanda 110 bin metrekare alanın tahsisinin Büyükşehir Belediyesinin yatırım programına alındığını belirtti.

 

Takva, aynı zamanda çevre yoluna da yakın olan alanın proje çalışmasında kullanılacağını kaydederek, konuyla ilgili ilk olarak bir yapı kooperatifinin kurulacağını, 8. Meslek Komitesi öncülüğünde Tüm İnşaat Malzemecileri İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından Büyükşehir Belediyesi ile istişare halinde olunarak en kısa zamanda projenin hayat geçmesi için çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

 

 

Şehrin vizyonu açısından oldukça büyük önem arz eden sitenin inşaat sektöründe faaliyette bulunan sektör temsilcileri ve vatandaşların her türlü malzemeye yerinde ulaşması için önemli bir durak noktası olacağını kaydeden Takva, projeyi sahiplenen Van Valisi Murat Zorluoğlu'na, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ve çalışmada emeği geçen proje ekibine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim