Van TSO Yönetim Kurulu üyeleri, Gümrük Bölge Müdürü, Şube Müdürleri ile birlikte Kapıköy gümrük kapısının modernizasyonu ve gümrük uygulamalarında kolaylaştırıcı alt yapı çalışmaları gündemi ile bir araya geldi. Toplantıda Gündemdeki konulardan Van’a modern gümrük laboratuarı kurulması, gıda ihtisas gümrük işlemleri süreçleri, genel ve özel antrepolar, tarım il müdürlüğüne gıda analiz yetkisinin verilmesi, TSE’nin güçlendirilmesi gibi konular değerlendirildi.

 

BAKAN YARDIMCISI ÇİFTÇİ: ÖDENEK GÖNDERİLDİ

Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Gümrük Bölge Müdürlüğü toplantısından sonra gündemdeki konularla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ile görüştü. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ile görüşen Van TSO heyeti Van’daki toplantıda konuşulan konuları dile getirdi. Kendisine ulaştırılan konuları değerlendiren Fatih Çitfçi, Van Gümrük Bölge Müdürlüğü alanına Türkiye’de altı yerde bulunan modern Laboratuarın kurulması için karar verildiğini, ödeneğin Bölge Müdürlüğüne gönderildiğini, ayrıca Gümrük Bölge Müdürlüğü alanında modern bir depo yapılması için de kararın verildiğini belirtti.

 

ÇİFTÇİ: DİĞER KONULARDA ÇÖZÜLECEK

Fatih Çiftçi Van TSO Yönetim Kurulu ve Gümrük Bölge Müdürlüğü yöneticilerinin toplantısının çok verimli sonuçlar ortaya çıkaracağını belirterek, "Kurumlar arası diyalog gelişmeye katkı sunacaktır. Gündeme gelen konulardan Modern Laboratuar kurulması kararımızı verdik. Bütçesi Bölge Müdürlüğüne gönderildi. Ayrıca Bölge Müdürlüğü alanında Depo Kurulması kararımızı da aldık. Bununla birlikte bize iletilen diğer konuların hepsinin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz" ifadesini kullandı.

 

VAN TSO HEYETİ MUTLU AYRILDI

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise Gümrük Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan toplantıda gündeme gelen konuların Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Çiftçi’nin yakından ilgilendiğini belirterek, "Van’da Türkiye’deki en modern Laboratuarlardan birinin kurulacak olması bölgemiz adına çok önemli bir gelişmedir. Ayrıca Gümrük Müdürlüğü alanına Depo kurulacaktır. Bunların kararı alınmış ve bütçeleri de bölge müdürlüğüne aktarılmıştır. Diğer konularında çözümü konusunda sayın Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçinin çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede bu sorunların da çözümünün olacağını umuyoruz. Emeği geçen herkese Van Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim