ŞEHRİVAN - Ensar Vakfı ile ilgili cinsel istismar tartışmalarının gündemden düşmediği günlerde o vakfı ziyaret ettiğinde söylediği sözlerle hedef haline gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu bir dizi görüşmeler için yarın Van'a gelecek.

Van'daki programları kapsamında kenttteki STK'larla da buluşacak olan Ramazanoğlu'nun Van programı öncesi Van Ticaret ve Sanayi Odası flaş bir karar aldı. Toplantıya davet edilmiş olan önemli STK'lardan birisi olan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: "VanTso olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Van programına katılmayacağız." dedi.

Van TSO'nun toplantıya katılmama sebebi açıklanmazken sosyal medyada bu kararın bakanın o sözleri ile ilgili olabileceği yorumları yapıldı.

 

RAMAZANOĞLU NE DEMİŞTİ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu cinsel istismar vakası yaşanan Ensar Vakfı ile ilgili tartışmalar sürerken bu vakfa yönelik iddiaları ziyaretinde değerlendirmiş ve "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" demişti. Bakan Ramazanoğlu bu sözlerinin ardından bir kesim tarafından eleştirilmişti.

Editör: TE Bilisim