Van Ticaret ve Sanayi Odası, 23-25 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenecek olan EMİTT 2015 fuarı için ilgili kurum, kuruluş ve sektör temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Dr. Miyazaki Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın en önemli sorununun tanıtım eksikliği olduğunu belirtti.

‘DOĞRU TANITMAK LAZIM’

Takva, “Yıllardır dile getirilen en büyük sorunumuz, Van’ın dışarıdan yeterince bilinmediğidir. Bunun için Van’ın doğru ve fazla tanıtılması gerekir. Günümüzde fuarlar en önemli tanıtım alanlarıdır. Biz de Van’ın tanıtımı için EMİTT 2015 fuarına katılmalıyız. Ancak doğru ve Van’a yakışır bir tanıtım sergilemeliyiz. Bunun için Van’da bulunan tüm kurumlar ve ilgili sektör temsilcileri gerekli duyarlılığı göstermeli katkı sunmalıdır” dedi.

‘ÇOK ÖNEMLİ DEĞERLER VAR’

Van TSO Başkanı Van’ın çok önemli değerleri olduğunu, Bunun için her yıl bir tema seçilerek tanıtım yapılması fikirlerinin olduğunu belirterek “Kahvaltı, Vangölü, Van’ın Tarihi, Akdamar Adası ve Kilisesi ve buna benzer birçok temanın fuarlarda etkin tanıtımının yapılması gerekir” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcileri ayrı ayrı söz alarak yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktardılar. EMİTT Fuarının çok önemli bir tanıtım fırsatı yarattığını dile getiren katılımcılar “Ancak katılım şekli farklılaşmalı. Önceki yılların aksine bu yıl Van standının görkemli olması, ziyaretçi çekmesi gerekir. Bunun için tüm kurumlar üzerine düşeni yapmalı” ifadesini kullandılar. Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, DAKA, MÜSİAD, Kahvaltıcılar Derneği, VADGİAD, OSB, TÜRSAB BYK Temsilcisi, otel, seyahat Acentesi temsilcileri katıldı.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim