Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bünyesinde Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği için birer irtibat bürosu açıldı.

 

Açılışta konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, SMMMO bünyesinde çalışanların da kendi üyeleri olduğunu, çalışmalarında kolaylık sağlamak için böyle bir ofis açtıklarını söyledi. SMMMO Başkanı İbrahim Şahin de iki kurumun paydaş olduğuna dikkat çekerek, mükelleflerle ilgili birçok işlemi bir arada yaptıkları için böyle bir ofise ihtiyaçlarının olduğunu söyledi ve açılması için gösterilen gayrete teşekkür etti. Daha sora da odanın 5’inci katında Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği için hazırlanan büronun açılışı yapıldı.

 

Burada konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, oda hizmetlerinin etkinleşmesi için bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği temsilcilinin uzun yıllardır Van'da faaliyet gösterdiğini ifade eden Takva, şu bilgileri verdi: "Birliğin üyeleri de nihayetinde bizim odanın üyeleri. Ortak hedef kitleye hizmet veriyoruz. Biz uzun süredir ihracatçılar birliğinin, ihracat şehri olmaya aday ilimizde bulunması iddiasındaydık. Sınır kenti olmamız hasebiyle böyle bir çalışmanın tarafıydık. Biz birliğime odamızda yer tahsis etmek suretiyle bütüncül bir hizmet anlayışıyla bugün açılışımızı gerçekleştiriyoruz." Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Van Temsilcisi Selim Kartal da ofisin açılışı dolayısıyla teşekkür etti. Konuşmalardan sonra büronun açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılara kokteyl verildi. Açılışa Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul ile odaların yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

Editör: TE Bilisim