Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Vanlı iş adamlarının katılımı ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de çeşitli temaslarda bulunuyor.

 

İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’ı ziyaret eden Van TSO heyetine, Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker tarafından Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri başta olmak üzere tercihli ticaret anlaşmasının geliştirilmesi ve genel ekonomik durum ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Van Shopping-Fest’in Azerbaycan tanıtımı ile ilgili her türlü desteği vereceklerini, ayrıca Nahçıvan Başkonsolosu ile de görüşme yaparak orada ki tanıtıma da destek sağlayacaklarını belirtti.

 

Büyükelçilik ziyaretinin ardından Azerbaycan’da İhracatın ve Yatırımların Teşviki Fonu (AZPROMO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murad Abdullayev tarafından karşılanan Van TSO heyeti, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İki il arasında yapılabilecek ticaretin kolaylaştırılması ve teşvik edilmesi amacıyla mutabakat metni imzalandı. Görüşmede konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; Azerbaycan ve Türkiye arasında kardeşlik hukukunun yanı sıra sosyoekonomik anlamda köklü ilişkilerin olduğunu kaydetti. Takva, “Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Van Alışveriş Festivali ile ilgili AZPROMO aracılığı ile Azerbaycan vatandaşlarını Van’a davet ediyoruz” dedi.

 

Takva; inşaattan gıdaya, elektronikten mühendislik firmalarına 35 firma ile Bakü’ye geldiklerini, amaçlarının Van ve Bakü arasında bir köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi.

 

Azerbaycan’da İhracatın ve Yatırımların Teşviki Fonu (AZPROMO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murad Abdullayev ise, Van TSO heyetini Bakü’de karşılamaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek, Van Shopping-Fest’in Azerbaycan tanıtımında her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti. Son olarak Van TSO ve AZPROMO arasında işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından Azerbaycan’da İhracatın ve Yatırımların Teşviki Fonu (AZPROMO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murad Abdullayev’e plaket takdim edildi.

 

Van TSO heyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde Başkan Yardımcısı Adil Huseynov tarafından karşılandı. Hüseynov, Bakülü ve Vanlı iş adamları arasında yapılabilecek ticari girişimler ve yatırımlarla ilgili Van TSO heyetine brifing verdi. Yapılan ikili görüşmelerin ardından iki oda arasında kardeş oda protokolü imzalandı.

 

Bakü iş programına ev sahipliği yapan Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rafiq Qarayev, yönetim kurulu üyeleri İsmail Şahin Bürhan, Oktay Vayiç ve Kaya Karslı, Van TSO heyetini karşıladılar. Görüşmede bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ATİB’in Bakü çalışma programı süresince kendilerine büyük destek sağladığını belirterek, Bakü’ye büyük amaçlarla geldiklerin kaydetti. Takva, Van Alışveriş Festivali başta olmak üzere iki kurum üyelerinin yapabilecekleri ekonomik işbirlikleri ile ilgili birlikte çalışılması gerektiğine değinerek, imzalanacak protokol ile ilerleyen zamanlarda önemli ekonomik işbirliklerine adım atılacağını kaydetti.

 

ATİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rafiq Qarayev ise, Van TSO heyetini Bakü’de ağırlamanın kendilerine büyük onur verdiğini ifade ederek, Van Alışveriş Festivalinin Azerbaycan’da tanıtımı ile ilgili ellerinden geleni yapacaklarını belirti. ATİB ve Van TSO arasında işbirliği protokolü imzalanarak, iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı. Son olarak Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından ATİB Başkan Yardımcısı Rafiq Qarayev’e plaket takdim edildi.

 

Van TSO heyeti, son olarak Bakü’de yatırım yapmak isteyen iş adamları için önemli bir bölge olan AgroMall’ı ziyaret ederek, burada yatırım imkânları ile ilgili bilgiler aldı. 

Editör: TE Bilisim