Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve meclis başkanı Van Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Bedia Özgökçe ve Tuşba, Edremit Belediye Başkanlarını ziyaret etti. 31 Mart seçimleri sonrası göreve başlayan isimleri ziyaret ederek Van temelinde görüşmeler gerçekleştiren Van TSO heyeti ziyaretler sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı M. Yasin Ertürk, Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren adıyla yapılan açıklamada kent adına önemli mesajlar verildi. Ziyarette konuşulan konular, Büyükşehir ve diğer belediyelere iletilen çözüm önerileri ve Van ile ilgili tespitlerin paylaşıldığı açıklamada Van TSO’nun kent ile ilgili tüm konularda ortak çalışmaya ve sorunları çözmeye hazır olduğu vurgulandı. Açıklamada kente dair önemli tüm konular, projeler ele alınırken, “Kentin ortak menfaatleri doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada ekonominin ve iş dünyasının çatı kuruluşu olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğun bilinciyle ayrıştırıcı bir anlayışa mahal vermeden sahiplenici, ortaklaşan ve destekleyen bir anlayış ile her türlü girişimi destekleyeceğimizi belirtiriz.” Denildi.

4 İSİMDEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Van Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı ve yönetimi Van Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerine ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaret sonrası bir basın açıklaması ile ziyaretleri değerlendiren oda yönetimi, başkanların olumlu yaklaşımından dolayı memnuniyet duyulduğu belirtildi. Meclis Başkanı M Yasin Ertürk, Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren adıyla yapılan açıklamada kent adına önemli mesajlar verildi.

KENT MENFAATLERİ VE KENTİN SORUNLARINI ORTAK PAYDADA ÇÖZMEK İÇİN...

Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada ziyaret ile ilgili olarak: “Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı öncülüğünde, şehrin menfaatlerini önceleyen ve ortak paydada kentin sorunlarını çözme kararlılığı ile Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanları nezdinde bir dizi ziyaret gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmelerin etkin ve verimli sağlanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Edremit ve Tuşba Belediye Başkanları ziyaret edilmiştir. Bu itibarla ilerleyen zamanlarda diğer ilçe belediye başkanları ile de kentin menfaatleri ve kurumsal iletişimin sürekliliği noktasında bir araya gelinecektir.”

PROJELER VE MEVCUT SORUNLAR İLE İLGİLİ FİKİR ALIŞVERİŞLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ziyarette kentle ilgili konuların görüşüldüğü de vurgulanırken, konuyla ilgili olarak, “Yapılan görüşmelerde Büyükşehir Belediye Başkanının olumlu ve yapıcı yaklaşımlarından büyük bir memnuniyet duyulduğunu belirtmek isteriz. Tebrik ziyaretlerinde ele alınan; Van Katı Atık ve Geri Dönüşüm Tesisi’nin devamlılığının sağlanması ve Van Gölü Biyolojik Arıtma Tesisi’nin hızlı bir şekilde etkin hale getirilme çabası memnuniyetle karşılanmıştır. Yine, Ramazan ayı boyunca Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılarak seyyar uygulamasına açılmasından duyulan rahatsızlık ifade edilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın seyyar satıcılar için kalıcı ve sürdürülebilir alanlar oluşturma konusundaki yaklaşımı ele alınmıştır.” Denildi.

VAN’A DAİR TÜM KONULAR MASAYA YATIRILDI

Öte yandan kentle ilgili diğer önemli konular başta olmak üzere Van’ın tarımdaki büyük hamlesi olan VOTAŞ konusunda da görüşmeler yapıldığı belirtildi. Görüşme ile ilgili olarak, “Ayrıca; kentimizin imar problemi, Van Gölü Belediyeler Birliğinin devamlılığı, İran ile ilişkilerin geliştirilmesi ve kentimizde Konsolosluk seviyesinde hizmet verilmesi, ulaşım ana planı, alternatif yolların açılması, çevre yolu, Van Gölü Haftası programı, Kent Estetik Kurulunun aktif hale gelmesi, ekonomik anlamda yapılacak yatırımlar ve istihdam girişimlerinin artırılması ve özellikle kentimizin en önemli marka değerlerinden olan VOTAŞ’ın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile desteklenerek kent ekonomisine kazandırılarak markalaştırılması konularında işbirliği yapılmasının gerekliliği gündeme getirilmiştir.” Denildi.

VAN TSO TÜM ÇALIŞMALARDA İŞBİRLİĞİ YAPACAK

“Yerel yönetimlerin seçim sonrasında siyasal perspektifden ziyade kentin menfaatleri ve kalkınması doğrultusunda üretim ve hizmet odaklı çalışmasının gerekliliği dile getirilerek; bu istikamette, yapılacak tüm çalışmalarda Van TSO olarak işbirliğinin sağlanacağı, olası negatif durumlarda tepkisel anlamda bir duruş sergileneceği de ifade edilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanının bahsi geçen konu başlıkları ile ilgili şeffaf ve yapıcı yaklaşımı olumlu değerlendirilmiş, yine Edremit ve Tuşba İlçe Belediye Başkanları ile yapılan görüşmelerde de benzer başlıklar gündeme getirilerek; yapılacak olumlu girişimlerde Odamızın aktif rol alarak, destekleyici ve tamamlayıcı bir misyon yükleneceği belirtilmiştir.”

VAN TSO ORTAKLAŞMAYA HAZIR

Oda yönetimi tarafından yapılan açıklamada son olarak başkanlara başarı dilekleri sunulurken Van TSO’nun ekonomik konulardaki rolüne bir kez daha vurgu yapıldı: “Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Edremit ve Tuşba Belediye Başkanlarının sıcak ve içten yaklaşımlarının memnuniyetle karşılandığını tekrar belirterek; kentin ortak menfaatleri doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada ekonominin ve iş dünyasının çatı kuruluşu olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğun bilinciyle ayrıştırıcı bir anlayışa mahal vermeden sahiplenici, ortaklaşan ve destekleyen bir anlayış ile her türlü girişimi destekleyeceğimizi belirtir, başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere Edremit ve Tuşba Belediye Başkanlarını tebrik eder, başarılı çalışmalara imza atmalarını temenni ederiz.”

Editör: TE Bilisim