Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Van Akdamar Adası’nda çevre etkinliği düzenledi.

 

“Koruyacak çok şey var” sloganı ile Türkiye’de AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 20 ilde farklı etkinliklerle çevre günü kutlandı. Van TSO AB Bilgi Merkezi ile Gevaş Belediyesi işbirliğinde Akdamar Adası’nda yapılan etkinlikle Dünya Kültür Mirası Listesine aday Van Akdamar Adasının da korunması gerektiğine dikkat çekildi.

 

Van TSO AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen ve Gevaş Belediyesi’nin destek verdiği etkinlik kapsamında ilçeden adaya getirilen öğrenciler ve adayı ziyaret eden vatandaşlara çevre günü broşürleri dağıtıldı, günün önemini belirten kitapçıklar verildi.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, çevrenin hepimizin ortak kullanımında olduğunu belirterek “Biz korursak, geleceğe güzel bir miras bırakırız. Bugün burada Akdamar Adası’nın çok önemli bir değer olduğunu vurgulamak üzere bulunmaktayız. Gençlerimiz ve ada ziyaretçilerinin Van Akdamar Adası’nın ne kadar özel bir yer olduğunu göstermek üzere bir arada bulunuyoruz. İnşallah Akdamar Adası ve diğer tüm kültürel miraslarımızı geleceğe daha az zarar görmüş bir şekilde taşırız. Bugün burada bulunan tüm çevrecilere, gönüllülere teşekkür ediyoruz. Ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası ve AB Bilgi Merkezi’nin bu konudaki duyarlılığı örnek teşkil etmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz” ifadesini kullandı. Van TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem ORUÇ ise 5 Haziran Çevre Gününde Van Akdamar Adası’nda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Bu yıl sloganımız ‘Koruyacak Çok şey var’ dolayısı ile bizde bölgenin en önemli tarihi ve doğal değerlerinden biri olan Akdamar Adası’nı tercih ettik. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentin değerlerini ön plana çıkarmak, marka yaratmak için çalışmaktayız. Akdamar Adası da bunlardan biridir. Van AB Bilgi Merkezi olarak çevre gününde gençlerimiz ve diğer katılımcılarla bugün farkındalık yaratmak istedik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederiz” Programa katılan gençlere Şapka, broşür ve ikramlıklar dağıtılırken, 4 saat süren etkinlikte gençler adada genel bir temizlik yaptı. 

Editör: TE Bilisim