ŞEHRİVAN HABER- Dün Van Ticaret ve Sanayi Odasının 4 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti. İstifaların ardından Van TSO’dan yazılı bir açıklama yaptı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz, Diyaeddin Altındal, Metin Abi ve Faruk Biner görevlerinden istifa etti. Yapılan iddialara göre Van TSO’nun yola çıktıkları çizgide çalışmalarına devam etmediklerini belirten yönetim kurulu üyeleri yayımladıkları yazılı açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. İstifaların ardından Van Ticaret ve Sanayi Odasından yazılı bir açıklama geldi. Yazılı açıklamada, “Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Biner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Diyaeddin Altındal ve Murat Beyaz’ın 27.05.2019 tarihinde basın organlarında yer alan ifadeleri doğrultusunda, açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.” Denildi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Biner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Diyaeddin Altındal ve Murat Beyaz’ın 27 Mayıs tarihli dilekçeleri ile Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettikleri belirtilen açıklamada, “Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak öncelikle görevde oldukları süre zarfında odamız çalışmaları başta olmak üzere, kentimiz ve üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

“KURUMSAL POLİTİKALARIN ZAAFİYETE UĞRATILDIĞI KAMUOYUNUN DİKKATİNDEN KAÇMAMIŞTIR”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bölgemizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşu olan aynı zamanda iş dünyasının çatı kuruluşu Van Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine talip olurken, üyelerimize ve Van kamuoyuna deklare ettiğimiz ve seçim bildirgesinde yer verdiğimiz üç temel kuralımız olan; yalan konuşmayacağız, liyakatli olacağız ve odanın kurumsal kimliğine siyaseti asla bulaştırmayacağız sözünden bugüne kadar asla dönülmemiştir ve dönülmeyecektir. Söz konusu değerlendirme istifa eden arkadaşlarımızın kişisel düşünceleridir. Bugüne kadar siyasi partilerle olan mesafeli ilişkimiz bundan sonra da aynı düzeyde devam edecektir. Bununla birlikte 31 Mart Yerel Seçimler nedeniyle Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necdet Takva, seçimlerin ardından yasal mevzuat gereği iki dönemdir yürüttüğü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına geri dönmüştür. Ara dönemde yönetsel temsiliyette siyasete olan mesafeli kurumsal politikaların zaafiyete uğratıldığı da ayrıca kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.”

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada “Van Ticaret ve Sanayi Odası, kurumsal yapısı çerçevesinde; seçilmiş tüm organ üyeleriyle birlikte, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı özveri ve duyarlılıkla, üyelerimiz ve halkımızla birlikte Van ortak paydasında buluşacak, şeffaf, hesap veren katılımcı yönetişim anlayışıyla çalışmalarına devam edecektir.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim