Van Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarının birlikte düzenlediği “Kök Hücre ve Kan Bağışı” kampanyası dün saat 09.00-17.00 saatleri arasında Van TSO hizmet binasında yapıldı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarının birlikte düzenlediği  “Kök Hücre ve Kan Bağışı” kampanyası gerçekleştirildi. Birçok STK ve kurum yetkilisinin de katılım sağladığı kampanyaya oldukça yoğun talep gösterildi. Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kan vermenin oldukça önemli olduğunu belirterek “Belki verdiğimiz kanlarla onlarca insanın hayat kurtulacaktır. Böyle bir kampanyayı başlattıkları için Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine teşekkür ederim dedi.” dedi. Kök Hücre Bağışı ile ilgili bir konuşma yapan Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Esin Akarsu Orunç, “Kök Hücre milyonda bir tutsa da önemli bir bağış olduğunu ifade ederek belki verdiğimiz Kök Hücre örnekleri hasta yataklarında şifa bekleyen birçok vatandaşımızın hayata dönmesini sağlayacaktır.” Diye belirtti.

 

 

Kampanyanın paydaşlarından olan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Görsel Görmen ise uzun zamandır böyle bir organizasyonu planladıklarını belirterek, bu kampanya sonucunda duyarlı vatandaşların yoğun ilgisi ile kan ve kök hücre bekleyen birçok hastaya fayda sağlanacağını ifade etti. Kampanyaya Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, MÜSİAD Şube Başkanı Kerem Baynal, TÜMSİAD Şube Başkanı Süleyman Güler, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van TSO Yönetim Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, Van TSO Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri de katılım sağladılar. Kampanya gün boyu devam ederken, Van TSO üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgisi oldu. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim