ŞEHRİVAN HABER: Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, uçak seferleri ve yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı. 

Şehrivan Gazetesi’nin gündem taşıdığı yüksek uçak bilet fiyatları ve yaşanan sorunlarla ilgili Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, açıklama yaptı. Açıklamada; Türk Hava Yollarının uçak sefer sayılarını azaltması nedeniyle Ankara ve İstanbul’a gitmek isteyen veya söz konusu illerden kentte gelmek isteyen vatandaşların uçak bileti bulamadığını ve uçak bilet fiyatlarının astronomik derecede yüksek fiyattan satılması konuyu içinden çıkılmaz hale getirdiği vurgusu yapıldı. Tüm havayolu şirketlerinin daha fazla kar amacı güderek, kentte tahsisli uçakları başka rotalara kaydırmalarına yönelik kararlarını tekrar gözden geçirmelerini; Türkiye’de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin ivedilikle uçuş sayılarını veya yolcu kapasitesi yüksek uçakların kentte tahsis etmesi ve uçak bilet fiyatlarında indirime gitmesini talep ettiklerinin altını çizdi. 

VAN TSO’DAN UÇAK SEFER SAYISI VE BİLET FİYATLARI VURGUSU

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Havayolu şirketlerin uçak sefer sayılarını azaltması nedeniyle özellikle Ankara ve İstanbul’a gitmek isteyen veya söz konusu illerden Van’a gelmek isteyen vatandaşlarımız uçak bileti bulamamaktadır. Bununla beraber uçak bilet fiyatlarının astronomik derecede yüksek fiyattan satılması konuyu içinden çıkılmaz hale getirmektedir. İlimiz 1 milyonu aşkın nüfusuyla ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşım tercihinin genellikle havayolu olarak tercih edildiği önemli bir kenttir. Önceki yılların uçuş ve yolcu sayılarına bakıldığı zaman önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Ancak bu tabloya rağmen uçak sefer sayılarının arttırılmaması vatandaşlarımızın bölgede bulunan diğer havaalanlarına yönlendirilmelerine sebep olmaktadır.”

“İVEDİLİKLE UÇUŞ SAYILARI VE BİLET FİYATLARINDA İNDİRİME GİDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Açıklamada; “Ankara, İstanbul yakın mesafelere ihtiyaç fazlası çok sayıda sefer bırakılırken, Van’da uçuş sayılarının azaltılarak, birçok kentin iki katı fiyatına bilet satışının yapılması manidardır. Özellikle yaz sezonu olması nedeniyle acente firmalarımız tarafından tur organizasyonları yapılması planlanırken, uçak bileti bulunmaması hem seyahat acentelerimizi hem de konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizi olumsuz etkilemektedir. Bununla beraber İran’dan gelerek ülkemizin diğer şehirlerine gitmek isteyen İran İslam Cumhuriyeti vatandaşları da en az 5-6 gün beklemek zorunda kalacakları için ilimize gelmemektedir. Tüm havayolu şirketlerinin daha fazla kar amacı güderek, ilimize tahsisli uçakları başka rotalara kaydırmalarına yönelik kararlarını tekrar gözden geçirmelerini; yukarıda da ifade ettiğimiz üzere son dönemde konunun muhatapları ile yaptığımız, ülkemizde faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin ivedilikle uçuş sayılarını veya yolcu kapasitesi yüksek uçakları ilimize tahsis etmesini ve uçak bilet fiyatlarında indirime gitmelerini talep ediyoruz” denildi.

Editör: TE Bilisim