Van’da göreve geldikten sonra hem meslek kuruluşu hem de STK yönüyle kentte önemli değişikliklere imza atan Van TSO’nun kurduğu Ankara Ofisi önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Van’ın Ankara’daki ayağı olan ve önemli lobi çalışmaları yapan Van TSO Ankara Ofisi şu sıralar da kentin potansiyellerinin değerlendirilmesi ve kentin yatırım için gözde bir kent olması için önemli Avrupa ülke temsilcileri bir araya gelmeye devam ediyor.

Van TSO’nun Ankara Ofisi, kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kente dair önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Van ile ilgili tanıtım programlarını sürdüren Ankara Ofisi Tolga Yüksel koordinatörlüğünde hem kentin tanıtımı hem de yatırım için gözde bir bölge olması adına önemli işler çıkarıyor. Özellikle yabancı büyükelçiliklerle görüşmelerde Van’ın sahip olduğu potansiyeller hakkında sunumlar yapılıyor. Bu çerçevede Van TSO Ankara Direktörü Tolga Yüksel, Portekiz Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Celeste Mota Tezsezen'i ziyaret etti. Ziyaret esnasında Tolga Yüksel Van TSO tarafından hazırlanmış Van iline ait Tarım, Hayvancılık, Turizm ve Güneş Enerjisi sektörleri hakkında raporlarla birlikte bir sunum gerçekleştirdi. Özellikle organik tarım ve güneş enerjisi sektörleriyle ilgili olası iş birlikleri hakkında istişarelerde bulunuldu. Müsteşar Tezsezen ise 2015 yılı içerisinde Büyükelçi ve İş adamlarından oluşan bir heyetle Van'a bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini olası iş birlikleri ve yatırımlar konusunda her türlü projeye destek vereceklerini dile getirdi.

GÖRÜŞMELER HIZ KESMİYOR!

Türk-İskoç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Vahap Fırat Van TSO Ankara Ofisini ziyaret etti. Birleşik Krallıklar sınırları içerisinde bulunan İskoçya'nın öncelikli sektörleri arasında bulunan yenilenebilir enerji kaynakları hakkında olası iş birlikleri ve bilgi paylaşımı için görüş alış verişinde bulunuldu. Fırat, iki kuruluşun üyeleri arasında gelişecek ticaret için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtirken, Tolga Yüksel konuklara Van'ın ekonomik durumuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim