İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK 49. Lise ve 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

 

İpekyolu Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, TÜBİTAK 49. Lise ve 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ, toplantıda yaptığı konuşmada, proje yarışmalarıyla genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya, onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmenin amaçlandığını belirtti.

 

Bu yarıymaların öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, seçmesini ve kullanmasını sağlayan tek eğitimsel faaliyet olduğunu aktaran Aladağ, şunları kaydetti: "Projelerini tamamladıkları zaman öğrenciler kendine güvenen, yetenekli, kariyer hedefi olan, hazırlıklı, disiplinli ve isteklendirmeye sahip genç liderler haline gelirler. Proje çalışması öğrenciye maddi ve manevi yarar da sağlar. Van ili olarak bu projeleri biraz daha arttırmalıyız. Okul idarecileri, öğretmenler bu konuda kendini sorumlu hsinler. Bu işi severek yapalım, ilin eğitimine de katkı sunalım. Geçtiğimiz yıl bilim fuarlarında güzel çalışmalar gördük. Bu yılda güzel projeler ortaya çıkacağını umuyorum. Planlama doğrultusunda görev dağılımı yaparak, çalışma kapsamında her okula gitmeye çalışıyoruz."

 

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç ise geçen yıl Van'ın da içinde bulunduğu bölgenin proje başvuru sayısında Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını belirterek, bu yıl gerek proje sayısı, gerekse kalite açısından ilk sıraya yerleşmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Bu yıl yapılacak kapsamlı ve detaylı çalışmalar ile bölgede bulunan 8 ilden sayı ve kalite açısından üstün çalışma beklediklerini belirten Tunç, çocukların bu önemli sürece daha fazla katılımının sağlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Toplantıya, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, Ar-Ge proje uzmanları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Editör: TE Bilisim