Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen ve 23 ilden 150 firmanın katılacağı "7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı" için hazırlıklar tamamlandı.

Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 10-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar için 23 ilden 150 firma temsilcisi kente geldi.

Fuarda farklı illerin yanı sıra Van'ın yöresel yemekleri, tarihi ve turist mekanları, Van kedisi, Van Gölü, i̇nci kefali ve Vanbalı gibi değerler tanıtılacak.

 

 

"Fuarda kültür sokağı oluşturacağız"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda firmanın ürünlerini Van'da tanıtma imkanı bulacağını anlatarak, şunları söyledi: 

"Fuarda bir kültür sokağı oluşturacağız. Bizler de Van'ı en güzel şekilde tanıtmak için tüm yöresel ürünlerimizi, doğal ve tarihi mekanlarımızı burada anlatacağız. Özellikle yöresel yemeklerimi yapacağımız yarışmalarla tanıtma imkanı bulacağız. Fuarda Van'ı en güzel şekilde temsil etmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Uluslararası fuarların şehrin tanıtımı konusunda çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu fuarlarda ilinizi tanıtma imkanı bulabiliyorsunuz. Bu da Van açısından çok önemli. Temennim Van'ın turizm noktasında hakkettiği düzeye gelebilmesidir."

 

 

"Hedef, Van'ı buluşma noktası haline getirmek"

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Türkiye'de turizm anlamında üç büyük fuardan birinin Van'da açılarak bölge ve ülke turizmine önemli katkı sağlanacağını ifade etti.

Tüm hazırlıkların tamamlandığını, firmaların stantlarını kurduğunu, fuar içerisinde farklı ve renkli etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Güler, üç yemek yarışması yapılacak etkinlikte müzik dinletileri sunulacağını dile getirdi. 

Güler, fuarın ekonomik açıdan da bölgeye katkı sağlayacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Oteller, acenteler, belediyeler ve turizm bileşenlerinin buluşma noktası burası olacak. Hedefimizin Van'ı Orta Doğu'nun buluşma noktası haline getirmek. Türkiye'nin gözü bu fuarda olacak. Van balığını ikram ederek tanıtımını yapacağız. Aynı zamanda İran Film Günleri'ne denk gelmesi dolayısıyla dünyaca ünlü yönetmenler filmlerini gösterecekler. Çok renkli ve çok güzel bir fuar olacağını düşünüyoruz. Fuarda sadece Van'ı tanıtmayacağız, İranlı misafirlerimize ülkemizi tanıtacağız."

Fuarda Van'ın misafirperver yönünü göstereceklerini vurgulayan Güler, "İnsanlar gelirken tedirginlik yaşasalar da giderken ayrıldıkları için üzülecekleri bir ortam sağlayacağız." sözlerine yer verdi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim