ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Geçtiğimiz günlerde Servet Yenitürk’ün yönetim kurulu başkanlığına seçildiği Ankara Van Vakfı, ilk icraatını kentin geçmişten bugüne çıkarmış olduğu isimler ile Van odaklı bir buluşma gerçekleştirmek oldu.

 

Yola büyük hedefler ve güçlü bir lobi ile çıkan Van Vakfı, Ankara’da önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Ak Parti Van İl Başkanlığı’na atanan Kayhan Türkmenoğlu’nun görevini devralmasının arifesinde bir buluşma tertip eden Van Vakfı, Van adına önemli bir buluşma fotoğrafı sunarken Van adına umut vadeden bir buluşma gerçekleşmiş oldu.

 

Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kongre ile Servet Yenitürk’ün başkan olarak seçildiği Ankara Vanlılar Vakfı, Van adına önemli bir buluşma gerçekleştirdi. Başkan Servet Yenitürk, daha önce hedefleri arasında yer alan güçlü bir lobi oluşturma ve Ankara’da güçlü bir birliktelik oluşturma anlamında bir adım atarak son dönemlerde Van’dan seçilmiş milletvekillerini ve bir çok siyasetçiyi düzenlenen bir kahvaltıda ağırladı. Yeni il başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun da katıldığı toplantıya Van eski vekilleri Hüseyin Çelik, İkram Dinçer, Hacı Biner, Kerem Altun, Halil Kartal, Halil Kaya, Yekta Haydaroğlu, Gülşen Orhan, Maliki Ejder Arvas katıldı. Mevcut milletvekillerinden Burhan Kayatürk’ün de yer aldığı toplantıda ayrıca Ankara’da görev yapan bazı bürokratlar, Vanlı işadamları ve bir çok önemli isim de katıldı.

 

AMAÇ BİRLİKTELİK VE GÜÇLÜ BİR LOBİ

Yapılan toplantıda Başkan Yenitürk olmak üzere geçtiğimiz dönemde görev yapan ve halihazırdaki temsilciler Van adına değerlendirmeler paylaştı. Uzun süre sonra Ankara’da önemli dinamiklerin bir araya gelmesi katılımcıları memnun ederken o toplantıdan sonra Şehrivan aracılığı ile değerlendirmelerini paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk: “Vakfımızı bir yerlere getirebilmek ve güzel bir lobi oluşturabilmek için siyasilerimizi davet etme çabasıyla oluştu bu fikir. Bunun için de görev yapmış eski ve yeni siyasetçilerin olması gerektiğini düşündük. Halihazırda Kayhan Türkemoğlu beyefendi de il başkanlığı için atanmıştı. Onunla da yaptığımız istişareler neticesinde ortak bir buluşma ayarladık ve eski yeni tüm siyasetçilerimiz ile bir araya geldim.” Dedi.

 

 

YENİTÜRK: GÜÇLÜ VE SAĞLAM HEDEFLERİMİZ VAR

Yenitürk, o buluşma ile ilgili olarak ayrıca, şu ifadeleri kullandı: “Şahsım ve ekibimle birlikte biz göreve başlarken bu Vakfın Ankara’daki tüm Vanlıların eli kolu olsun istedik. Tüm çalışmalarımızı bunun etrafında şekillendirme hedefi koyduk. Sıradan bir vakıf olmanın çok ötesinde bir plan ve programımız var. Bunun için kurumsal olmamız gerekiyor, güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmanın da en önemli yanı birliktelik. Çok şükür hem Kayhan beyi tebrik için ağırladığımız hem de tüm vekillerle Van’ı konuştuğumuz toplantıda son dönemki siyasetçilerimizin hepsi vardı. Programı nedeniyle katılamayan Fatih Çiftci beyefendi dışında herkes vardı. Güzel bir buluşma oldu.” Dedi.

 

VANLILAR ANKARA’DA HALK GÜNÜ YAPACAK

Ardından toplantının detaylarını da paylaşan Yenitürk: “Bu derneğin seçildikten sonra da paylaştığımız önemli hedefleri dışında güzel etkinliklerimiz olacak. Yeni il başkanımız ile konuştuk. Ankara’daki görüşmelerini Vakıf’ta yapacak. Vekillerimiz ayda bir Ankara’da halk günü yapsın istedik. Onlardan bunu rica ettik. Halkın sorunlarını dinlesin istedik. Vakıf için bir yer talebimiz ve girişimimiz oldu. Bunun için güçlü bir çalışma yapıyoruz ve kısa sürede nihayete erdireceğiz inşallah. Burası da Van tanıtımı için de oldukça büyük önem arz eden bir mekan olacak. Çünkü çeşitli etkinlikler ile Van’a hizmet edecek.” Yenitürk toplantıda ayrıca katılımcılar ile yaptığı sohbetin detaylarını paylaşarak: “Birlik ve beraberlik için hem Ankara hem de Van’da ne yapmamız gerekiyorsa bunu yapacağımızı söyledik. Onlar da bizlerle beraber olacaklarının sözünü verdi. Bize Vanlılar için katkı sunacaklarını söylediler. Biz sık sık bir araya geleceğiz. Van için güçlü bir birlikteliği inşallah bu kez sağlayacağız.” Dedi.

 

 

TÜRKMENOĞLU: ÖZLEDİĞİMİZ BİR TABLOYDU

“Bugün burada beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özlediğimiz bir tabloydu bu. Vakıflar, dernekler dahası hemşericilik derneklerini bizler çok önemsiyoruz. Geçmişte bir çok dernek ve vakıf kuruldu ama bizim arzu ettiğimiz çalışmaların bir kriteri vardı. Bu da bazı illere yetişme çabasıydı. Bir çok derneği gördüğümüzde biz diğer kentlere gıpta ile bakıyorduk. Çünkü bu dernekler kentleri için çok önemli çalışmalar ve buluşmalar gerçekleştiriyordu. Ben ve diğer arkadaşlarımız vekillik yaptığım dönemde Ankara’da bunun eksikliği fazlasıyla hissediliyordu. O zaman da bazı çalışmalar yaptık ama istediğimiz yapılaşmayı kuramadık. Ama görüyorum ki çok güzel bir ekip, çok seçkin bir heyet ile vakıflık olgusu oluşturulmuş. İnşallah Van adına güzel çalışmalar gerçekleşir.”

Editör: TE Bilisim