1993'den beri hayatını sürdüren Van Kültür ve Dayanışma Vakfı 3 Kasım 2013 tarihinde yapılan kongre ile yeni yönetimini belirledi. Vanlıların İstanbul’daki buluşma noktası olan ve Van için her platformda bir araya gelerek bir şeyler yapan, bununla da yetinmeyin Van’ın için Van’a İstanbul’dan bakan bir STK görevi gören Van Vakfı yeni yönetimiyle güven tazeledi. Başkan Müjdat Çelik’in rakibi ile işbirliği ile dayanışma içinde geçen seçimde yeni listede Van’ın aktif işadamları ve turizmcileri de yer aldı. Sayısı onbinlere varan Vanlıların temsilciliğini yürüten vakfın seçimleri renkli ve Van için konuşulan önemli konular ile yapılırken listede şu isimler yer aldı: Müjdat Çelik, Nizamettin Ağar, Mehmet Çelik, Suat Narin, Hayrettin Gümüşkaya, Faruk Ünsal, Osman Halitoğlu, Bedrettin Gökçenay, Kurtuluş Akay, Cemalettin Şevli, Mehmet Tepe, Gürkan Öskıran, Şule Gökırmak, Şule Yağar.

 

Vanlı isimlerin Van’a dair sıkıntılarını ve beklentilerini anlattığı ve kongre öncesi bir çok önerinin sunulduğu kongrede İstanbul’da da kendilerini anlatabilecekleri ve biraraya gelebilecekleri farklı bir platfor oluşturma talebi dile getirdiler. Kongrenin sona ermesinin ardından gazeteniz Şehrivan’a yeniden seçilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, kongrenin oldukça güzel bir havada geçtiğini belirterek duyduğumu memnuniyeti dile getirdi. Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bir kez daha seçilen Müjdat Çelik, yeni yönetim ile ilgili olarak ayrıca, “Kongre kalabalık ve yoğun bir ortamda geçti. Eleştiriler de oldu, takdir edildiğimiz çalışmalar da oldu. Av. İlhan Kubilay da adaydı. Fakat daha sonra onlar da çekildi daha doğrusu birlikte çalıştık. Liste toplu halde desteklendi. Dolayısıyla 15 kişilik bir yönetimle yeniden seçildik. Yeni bir yurt yapılması için teklifler ve öneriler geldi ve Cemaletin bey de bu anlamda tahhütte bulundu. Eski yurdumuz da satışa çıkarılacak. Önümüzdeki dönem yeni çalışmalar olacak. Özellikle Van ile iletişim halinde olacağız. İnşallah hayırlı uğurlu olur.”

 

İKİ YENİ İSİM

 

Öte yandan kongrenin yeni üyelerinden Gökçenay Group Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gökçenay ve AKAY Group Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Akay da kongre sonrası gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Van adına çok önemli bir görev aldıklarını ve Van’ın bu platformda da en iyi şekilde değerlendirileceğini söyleyen ikili ayrıca şu ifadelere yer verdi.

 

GÖKÇENAY GROUP YÖNETİM KURULU ÜYESİN BEDRETTİN GÖKÇENAY:

 

“Bugün Vanlı işadamlarımız ve hemşerilerimiz ile birlikte Van için bir araya geldik. Uzun süredir burada görev yapan vakfımızda bu kez bizler de yer aldık. Sağolsun arkadaşlar mütevazilik gösterip bizi seçtiler. Memleket için, Van için çok iyi bir katkıda bulunmak adına bu listede yer aldık. Vanlı hemşerilerimiz ile birlikte Van’a daha çok katkı sunması için bir araya geldik. Çeşitli görüş alışverişleri yaptık. İnşallah bundan sonra daha faydalı olabileceğiz. Bu anlamda Van’dan önemli isimlerin. Ben de bir Vanlı olarak gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Ünlü işadamlarımız da burada ve bizimle birliktedir. Celalettin Tüfekçi’nin buraya bayağı bir emeği ve etkinliği var. Onun vefatından sonra yapılan ilk kongredir. Bu kongre de bayağı bir yoğun geçti. Biz de Vanlılar olarak memnuniyet duyduk. Sonu hayırlı olur inşallah.”

 

AKAY GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI KURTULUŞ AKAY:

 

“Van’ımız için bu kadar hizmeti ve emeği bulunan bu vakfa seçildiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Değerli arkadaşlarımız bize teklif ettiğinde çok keyif aldım ve mutluluk duydum. Bu kadar mükemmel arasında benim seçilmem dolasıyıla hem üyelere hem de yönetime teşekkür ediyorum. Amacımız sevadamız olan Vanımıza hizmet edebilmek. Vanlı işadamları olarak bu gaye ile bir araya geldik ve umarım bu birlikteliğimiz bu yol arkadaşlığımız Van için çok hayırlı işlere vesile olur. Bu oluşumu tekrardan tebrik ediyor ve yönetimde yer alan arkadaşlarımızı ve bize destek veren tüm hemşehrilerimizi kutluyorum.”


Ömer Aytaç AYKAÇ - Şehrivan ÖZEL

 

Editör: TE Bilisim