YUNUS EMRE AYKAÇ/İSTANBUL/ŞEHRİVAN ÖZEL - Van Vakfı seçimine bir gün kala Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar Şehrivan’a açıklamalarda bulundu.

Yarın yapılacak olan seçimler öncesinde bir değerlendirme yapan Ağar, seçimin Van'a ve Vanlılar'ın birliğine zarar vermemesi gerektiğine vurgu yaptı. Seçimden çok Vanlılık olgusunun önemine vurgu yapan Ağar, Van'a zarar vermekten ziyade fayda sağlayan bir mücadele vermek gerektiğini vurguladı.

Ağar seçim öncesi son değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Günlerdir birçok soruya cevap verdik, iddiaları yanıtladık atılan tüm iftiraların karşılıksız olduğunu gördük ve ispatladık. Seçim günü geldi, şimdi üyelerimizin ne düşündüğünü kimi takdir ettiğini ve kime inandığını göreceğiz. Kavga çevrilmek istenen ortama müsaade etmemeye çalıştık elimizden geldikçe. Adı ile belli olduğu gibi burası bir vakıf, görevimiz elimizden geldiğince hemşerilerimize yardım edebilmek ve destek olmaktır. Haliyle bu tür iftiralar bizlerini şahsını hedeflediğini biliyoruz ama Vakfa zarar vermemelidir. Önceliğimiz vakfımız ve hemşerilerimiz olmalıdır. İstanbul’da memleketimizi temsil etmeye çalışıyoruz ve bu hepimizi tüm Vanlıları temsil eden bir oluşum, söylenen her söze atılan her adıma dikkat edilmelidir. Seçim bitecek aramızdan birisi Başkan olacak ama vakfa vereceğimiz zarar bizim burada kötü anılmamıza sebep olacaktır. Tüm bunlara dikkat çekmek istiyorum ve yarın ki seçimimizin hayırlı olmasını diliyorum, kazanan kim olursa olsun mesele Van’dır. Tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kazansam da kaybetsem de ilk el sıkan ve tebrik eden ben olacağım arkadaşlarımla beraber Van için bu yolda yürümeye devam edeceğim.

Editör: TE Bilisim