ŞEHRİVAN ÖZEL / İSTANBUL - İstanbul’da bulunan ‘Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’ olağan kongreye giderek sandık başına gitti. 224 üyenin oy kullandığı seçimde Nizamettin Ağar, 127 oy alarak ipi göğüsleyen isim oldu.

İstanbul’da yer alan ‘Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’ bugün sandık başına gitti. Yoğun katılımla gerçekleşen olağan kongrede oy kullanma işlemine kısa bir süre kala Hasan Aydinç, Müjdat Çelik lehine adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından seçimlere iki isim girdi. Aydinç’in adaylıktan çekilmesinin ardından seçim Nizamettin Ağar ile Müjdat Çelik arasında gerçekleşti. İki adayın birleşmesine rağmen olağan kongrede 224 üyenin oy kullandığı seçimlerde 127 oy alarak Nizamettin Ağar, resmi olmayan sonuçlarla vakıf başkanlığına seçildi. Müjdat Çelik ise 97 oy aldı. Bu sonuçlarla ‘Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda Nizamettin Ağar, resmi olmayan sonuçlarla güven tazeledi.

RESMİ OLMAYAN SONUÇLAR:

NİZAMETTİN AĞAR: 127

MÜJDAT ÇELİK: 97

KENTE ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Olağan kongreye kentte de birçok isim katılım sağladı. Kongreye; Ak Parti Milletvekilleri, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, basın temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

SEÇİM ÖNCESİ BAŞKAN ADAYLARINA VANSPOR FORMASI TAKDİM EDİLDİ

İstanbul’da gerçekleştirilen seçime iş dünyasından ve siyasetten çok sayıda kişi katılım sağladı. Seçim öncesi başkan adaylarına ligde iyi gidişatını sürdüren başkan adaylarını isimleri yazılı Vanspor forması takdim edildi.

AYDİNÇ, ÇELİK LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

‘Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’ seçimleri öncesi adaylardan Hasan Aydinç, Müjdat Çelik lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Hasan Aydinç’in adaylıktan çekilmesinin ardından seçim Nizamettin Ağar ile Müjdat Çelik arasında gerçekleşti.

224 ÜYE OY KULLANDI

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’ olağan kongre için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi saat 13:00 itibariyle başladı. Yaklaşık olarak 3 saat süren oy kullanma işlemi saat 16:15 sularında tamamlandı. 224 üyenin sandık başına gittiği olağan kongrede kıran kırana bir seçim oldu.

NİZAMETTİN AĞAR KİMDİR?

1966 Van Özalp doğumludur. Uluslararası Ticaret Hukuku mezunudur. Gümrük müşavirliği ve uluslararası ticaret danışmanlığı yapmaktadır. Özel sektörde ve pek çok STK da yöneticilik yapmaktadır. İstanbul gümrük müşavirleri dernek başkan vekilliği yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Nizamettin Ağar İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim