ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ / ÖMER FARUK TOKTAŞ- Son haftaların en çok konuşulan konusu olan İstanbul’daki Van Kültür ve Dayanışma Vakfı seçimleri tamamlandı. Üç adayın seçim yarışı verdiği, son gün iki aday ile gerçekleştirilen seçimde ipi göğüsleyen isim Nizamettin Ağar oldu. Seçimle birlikte vakıftaki ikinci dönemine giren Ağar, o seçim sonrası Şehrivan’a konuştu. Vakıfın ilk dönemlerini acemilik olarak tanımlayan Ağar, yeni dönemin ustalık dönemi olduğunu ve bu süreçte Van’ın kendilerinden beklentisinin büyük olduğunu söyledi.

22 Aralık’ta olağan kongreye giderek yeni dönemde Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’na başkanlık edecek ismi belirlemek isteyen Van Vakfı’nın İstanbul’daki üyeleri yeni dönem için seçimini yaptı. İstanbul’da olmasına rağmen Van’da da uzunca süre konuşulan o seçim yarışında ipi göğüsleyen isim Nizamettin Ağar oldu. 224 üyeden aldığı 127 oy ile yeniden Van kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı olan Ağar ve ekibi yeni dönemin ilk açıklamalarını ise Şehrivan’a yaptı. Geçmiş dönemde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ve bunlarla baş ederek bugüne geldiklerini belirten Ağar yeni dönemde önemli projelere imza atacaklarının müjdesini verdi. Yönetim Kurulu üyelerinden Bedrettin Gökçenay ise yapılan çalışmaların yapılacak çalışmaların teminatı olduğunu belirterek Van Vakfı’nın Ağar’ın girişimleriyle kavuştuğu vakıf binasından söz etti. Yine yönetim kurulu üyelerinden Şule Gökırmak ise yeni dönemde gerçekleştirecekleri Van Kart projesinden bahsederek “yeni dönem tüm Vanlılara hayırlı olsun” dedi.

AĞAR: “YENİ DÖNEM USTALIK DÖNEMİMİZ OLACAK”

Önceki dönemde güçlüklere rağmen iyi bir yönetim sergilediklerini belirten Ağar yeni dönemin ustalık dönemleri olacağını belirterek “Öncelikle 22 Aralık’ta yapılan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın olağan genel kurulu bütün Van’a ve Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan bütün Vanlılara hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel, demokratik bir ortamda seçim yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan seçimlere binlerce hemşerimiz akın etti. Diğer arkadaşımız Müjdat Çelik’i de medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bizler birinci dönem değerli abimiz Bedrettin Gökçenay, Avukat Suat Narin, Şule Gökırmak ve Mehmet Tepe diğer arkadaşlarımızla güzel bir yönetim sergiledik. Bu defa kadromuzu daha da güçlendirdik. Daha da güzel işler yapacağız. Geçmiş dönemde sıkıntılarımız oldu. Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama bir mahkeme süreci yaşadık bir yıl boyunca bir şey yapamadık. Bunun yanında vakfımızın bir yeri yoktu yer tahsis ettik. Bunun ardından çeşitli etkinlikler yaptık faaliyet raporlarımızda mevcut ama bunların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Bizim çıraklık dönemimiz bitti, ustalık dönemimizde Van kamuoyu bizden çok şey bekliyor ve yükümüz daha ağır. İnşallah güzel işler başaracağız.” Diye ekledi.

AĞAR: “BU BİR SEÇİM DEĞİL HİZMET YARIŞIDIR”

Yeni dönemin ilk ve ikinci toplantılarını Van’da gerçekleştireceklerini belirten Ağar “İlk ve ikinci toplantımızı sayın valimizin başkanlığında Van’da yapacağız. Malumunuz Van Valisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı vakfın onur üyeleridir. Onlarla birlikte Van’ın bütün STK’ları ile birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapacağız. Seçimden önce bizim dışımızda 2 aday vardı. Seçimlerin olmasına 2 gün kala birleşme kararı aldılar. Bu tarz olayları biz tasvip etmiyoruz. Bir kişi eğer Van’a hizmet edecekse dik bir şekilde çıkması lazım. Çıktıysa da sonuna kadar gitmesi lazım. Fakat bu birleşmeler gibi kirli pazarlıklardan biz her zaman uzak durduk. Bir insan hizmet edecekse bir vakfa da ihtiyaç duymaz. Bu bir seçim değil hizmet yarışıdır ve kazanan ya da kaybeden diye bir şey yoktur.” Dedi.

GÖKÇENAY: “BAŞKANIN GİRİŞİMLERİ İLE BİR VAKIF BİNAMIZ OLDU”

Ağar’ın girişimleri ile Van Vakfı’nın bir dernek binasına kavuştuğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gökçenay ise “Vakıf işi bir gönül işidir, vakıf yardımseverliktir. Bugün seçimi biz değil Van ve Vanlılar kazandı. Başkanımın da dediği gibi bizim eksikliklerimiz var fakat bardağın dolu tarafını da görmek lazım. Bugün Nizamettin Ağar ve ekibi daha önce seçimi kazandıktan sonra yapmış olduğu yardımları hiçbir zaman şov olarak kullanmadı. Vanlılar gururludur ve gururları incinmesin anlayışıyla hareket etmiştik. Fakat paylaşmanın bundan sonraki aşamada daha iyi olacağını düşünerek bundan sonraki süreçte paylaşma kararı aldık. Dediğimiz gibi artık bu bizim ustalık dönemimiz olacak. Başkanımızın girişimleri ile çok güzel bir vakıf binasına kavuştuk. İlerleyen süreçte alt katını lokal olarak tahsis edeceğiz ve bay-bayan bütün Vanlıları orada ağırlayacağız.” Şeklinde konuştu.

GÖKIRMAK: “VAN KART İLAÇ GİBİ GELECEK”

Vanlılara büyük kolaylıklar sağlayacak Van Kart ile ilgili bilgiler veren yönetim kurulu üyesi Şule Gökırmak: “Biz çok çalıştık ve çok proje ürettik. Seçimi kazanmış olmak gurur verici. Bizim lobi ve komitelerimiz hazırlanacak. Her komitenin kendi başkanı olacak. Avukatlar, doktorlar, milli eğitim, kadın girişimciler gibi ayrı ayrı birimler oluşturacağız. Bunlarla birlikte gerçekten önem verdiğimiz bir Van Kart projemiz var. Bu proje ile Van Kart sahibi olan vatandaşlar anlaşmalı kurumlardan bir hizmet aldıklarında bu kart sayesinde indirim kazanacaklar. Bunu da hayata geçirirsek hemşerilerimize büyük bir değer katacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim