YUNUS EMRE AYKAÇ/ ŞEHRİVAN - İSTANBUL

 

İstanbul’daki Vanlıların en büyük çatı kuruluşu olan Van Vakfı hafta sonu gerçekleştirilen ile yeni başkanını seçti. İki ayrı liste ile girilen ve birbirinden önemli isimlerin yer aldığı seçim yarışında bir dönem sona ermiş oldu.

 

 

İstanbul Van Vakfı haftasonu seçim heyecanı yaşadı. İstanbul’daki yüzbinlerce Vanlı’nın ve yüzlerce derneğin çatı kuruluşu olan Van Vakfı’nda iki dönemdir başkanlığı yürüten Müjdat Çelik ile Yeni Oluşum Grubu ile Nizamettin Ağar iki ayrı liste halinde seçime girdi. Van'dan da Vali İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van TSO başkanı Necdet Takva, Van OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt gibi isimlerin katıldığı kongrede adaylar seçim öncesi konuşmalarını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın sağlandığı kongrede konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

 

 

KIRAN KIRANA SEÇİM!

Ardından başlayan seçim yarışı öğleden sonraya kadar devam etti. Saat 15.00 civarında sandıklar açılırken oy sayımı gerçekleşti. Oylama sonucunda Yeni Oluşum Grubu ile seçime giren Nizamettin Ağar 109 oy ile seçim yarışını kazandı. Diğer aday Müjdat Çelik 91 oyda kalırken, Van Vakfı’nda Ağar dönemi resmen başlamış oldu.

 

 

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Nizamettin Ağar

Bedrettin Gökçenay

Suat Narin

Mehmet Tepe

Hatice Şule Gökırmak

Ceren Kubilay

Oğuzhan Demir

Hasan Aydinç

Hamdullah Sevli

Süleyman Dilmaç

Ekrem Elalmaç

Sevgi Başıbüyük

Evrim Rızvanoğlu

Mehmet Avcı

Editör: TE Bilisim