ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ- Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan seçimlerle mevcut başkanlık görevini yürütmekte olan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar gerçekleştirilen seçimlerde yeniden başkan seçilerek güven tazelemişti. Seçimlerin ardından ilk ziyaretlerini Van’a yapacaklarını belirten Ağar söz konusu ziyareti bugün sabah saatlerinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ve kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya gelerek hayata geçirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda Vali Bilmez ve Rektör Şevli Van Vakfı’nın Van adına büyük bir önem arz ettiğini vurgulayarak vakıf aracılığıyla Van’ın marka değerinin daha iyi yerlere gelebileceğini belirtti.


BİLMEZ: “İŞ ADAMLARINI VAN’A ÇEKMELİYİZ”


Van Vakfı’nın Van’a gelmeyi düşünen iş insanlarını teşvik etmesi gerektiğini ifade eden Van Valisi Bilmez “Van Vakfı’na kazanmış oldukları seçimler ile ilgili tebriklerimi iletiyorum. Umarım öncelikle seçimlerdeki rakiplerinden başlayarak tüm Van’ı kucaklarlar. Bizim en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. 20 yıl öncesine göre Van daha çok kutuplaşmış. Bu kutuplaşmalar bazı yerlerde siyasi, bazı yerlerde aşiret ve bazı yerlerde de bölge bazlı bir hal almış. Bizim önceliğimizin birlik ve beraberlik duygularını yeniden inşa etmek olması gerekiyor. İnşallah vakfımız da bu anlamda büyük bir katkı sunacaktır. Van Vakfı’nın iş insanlarına da Van’a gelmeleri açısından öncülük etmesi gerekiyor. Van’daki sektörlerin yeni yatırımcılar ve yeni iş imkânlarıyla gelişmesi adına insanları Van’a çekmemiz lazım. Öncelikle de Vanlı olup da Van dışına çıkan iş insanlarını kucaklamalıyız çünkü Vanlı bir iş adamının Van’a gelmediği yerde başka bir şehirden iş adamı hiç gelmez.” İfadelerini kullandı.


ŞEVLİ: “ÖĞRENCİLERE YAPILAN BURS DESTEĞİ DEVAM ETMELİ”


Van Vakfı’nın ilk ziyaretlerini Van’a yapmış olmasının büyük bir önemi olduğunu belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ise “Van Vakfı’nın kongrelerinin ardından ilk ziyaretlerini Van’a yapmış olması gerçekten büyük bir önem arz etmektedir bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz. İstanbul’da çok sayıda Vanlı hemşerimiz yaşamaktadır. Van Vakfına bu anlamda özellikle Türkiye’nin değişik illerinde üniversite okuyan öğrencilere vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Umarım bu destekler yeni süreçte de devamlılığını koruyacaktır.” Diye ekledi.
YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DEVAM EDECEK!
Geleneksel olarak her seçimin ardından ilk ziyaretlerini Van’a gerçekleştirdiklerini belirten Ağar “Göreve geldiğimiz günden bu yana gelenekselleşmiş olarak her seçim sonrasında Van Valimizi ziyaret ederek İstanbul’daki Vanlılar olarak yapacağımız çalışmalar ve birlik beraberlik içerisinde gerçekleştireceğimiz projelerden bahsediyoruz. Yardımlaşma ve Dayanışma alanında bazı projelerimiz var onların ilerleyen zamanlarda duyurularını yapacağız. Bizim tek vurgumuz birlik ve beraberliktir.” Şeklinde konuşt

Editör: TE Bilisim