Van'da Vali yardımcılarının toplu olarak istifa etmeleri ve dilekçelerini İçişleri Bakanlığı'na göndermeleri şok etkisi oluşturmuş ve İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin müfettiş görevlendirmişti. Türkiye gündemine oturan istifa olayının Üç yıl önce eski Vali Münir Karaloğlu döneminde başlayan ve Başbakan Erdoğan'ın da önemsediği festivali, Vali Nezih Doğan, "Bu kırılmaya yol açmış. Ben bunu yaptırmam" diyerek iptal ettirmek istemesi üzerine patlak verdiği söylenmişti. Başbakan Erdoğan, 26 Ekim'de yaptığı Van ziyareti sırasında valiyi hem bu konuda hem de diğer uygulamaları konusunda uyardı. Başbakan Erdoğan'ın festivalin niçin iptal edilmek istendiğini sorması üzerine de, "O sözleri ben demedim, vali yardımcıları dedi" şeklinde cevap verdiği söylendi.

VALİ YARDIMCILARINI NAMUSSUZLUKLA SUÇLADI TIKLAYINIZ

Yaşanan olayların ardından beş Vali Yardımcısı yerlerinin değiştirilmesi talebiyle bakanlığa gönderdikleri dilekçelerin cevabını akşam saatlerinde bakanlık bildirdi.

VALİ YARDIMCILARI HAKLI BULUNDU

İçişleri Bakanlığı Van'da yaşanan Mülki İdare Amirleri depremine ilişkin görevlendirdiği müfettişlerin raporları doğrultusunda,

Vali Yardımcısı Mehmet Özel'in Malatya Vali Yardımcılığına

Vali Yardımcısı Zafer Coşkun'un Batman Vali Yardımcılığına

Vali Yardımcısı Hakan Alkan'ın Kars Vali Yardımcılığına

Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'in Şanlıurfa Vali Yardımcılığına

Vali Yardımcısı Salih Altun'un Bitlis Vali Yardımcılığına görevlendirilmesine karar verdi.

VAN'DA NE OLACAK?

Beş Vali Yardımcısının farklı illerde görevlendirilmesinin ardından Van'da Vali Yardımcısı kalmazken İlçe Kaymakamlarının vekaleten Vali Yardımcılığı görevini yürütecekleri bilgisine ulaşıldı.

Hüseyin AKKAŞ - amirler.net

Editör: TE Bilisim