Van'a eylem amaçlı kırsaldan gelen 2 örgüt üyesi çıkan çatışmada öldürüldü. Yaşanan çatışmayla ilgili Van Valiliği'nden açıklama yapıldı.

 

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"İlimiz Erciş ilçesinde, 30.03.2017 günü 00.30 sıralarında 155 haber merkezine gelen ihbarda, Salihiye Mahallesi Kanalboyu Caddesi üzerinde uzun namlulu silahlı kişiler görüldüğü bilgisi paylaşılmıştır.

İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, özel harekat, TEM. güvenlik ve istihbarat birimlerinden yeteri kadar kuvvetle olay yerine gidildiğinde, güvenlik güçlerimize bir evden örgüt mensuplarınca el bombası atılmış, sonrasında uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. 

Çıkan çatışmada 2 PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu olayla ilgili olarak, 5 kişi gözaltına alınırken, çatışmada her hangi bir sivil vatandaşımız ve emniyet mensubumuz yaralanmamıştır.

Ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde çıkan kimliklerden; S.C. adlı teröristin, 2015 yılında bir güvenlik korucusu ile 2016 yılında belediye meclis üyesi mahalle muhtarının şehit edilmesi olayı, ayrıca bölgedeki esnaftan sözde vergilendirme adı altında haraç toplama teşebbüsü ve önceki gün öldürülmüş halde bulunan bir vatandaşımızın da faili olduğu değerlendirilmektedir. 

Çatışmanın yaşandığı ikamet ve çevresinde yapılan kontrollerde örgüt mensuplarına ait 3 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, dijital materyal ve PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait doküman ele geçirilmiştir."

Editör: TE Bilisim