ŞEHRİVAN HABER: Van Valiliği, kentteki son vaka sayısı ve tedbir amaçlı karantinası hala devam eden kişi sayıyla ilgili son durumu açıkladı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentteki son vaka sayısı ve karantina süreciyle ilgili açıklama yapılırken şu ifadelere yer verildi: “Toplam Covid-19 vaka sayısı 503, taburcu olan toplam hasta sayısı 450, tedbir amaçlı karantinada olan toplam 70 bin kişi, tedbir amaçlı karantinası hala devam eden 19 bin kişidir” denildi. 

İŞTE KARANTİNA ALTINDA BULUNAN BÖLGELER

Açıklamanın devamında, karantina uygulanan yerleşim bölgelerine değinilerek şunları kaydedildi: “Başkale İlçesi Örmetaş, Albayrak, Ekecek, Gedikbaşı Mahallesi. İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi. Özalp İlçesi Eğribelen Mahallesi. Saray İlçesi Keçikayası, Kazlıgöl Mahallesi. Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi’nde 5 ev. Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesi. Tuşba İlçesi Gendelova, Kozluca ve Yalınağaç Mahallesi. Ülkemizde pandemi ile mücadele kapsamında alınan önlemler sonrası olumlu neticeler elde edilirken, normalleşme adımları da atılıyor. Ancak ilimizde özellikle izolasyon kuralları ve yasakların ihlal edilmesinden dolayı Covid-19 vakaları görülmektedir. Riskin farkında olarak tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam edelim. Sosyal mesafe, maske ve hijyene özen gösterelim” denildi.

Editör: TE Bilisim