Van Valiliği tarafından yapılan bir açıklamada çeşitli medya organlarına yansıyan 'Van Kayyumu düğünleri yasakladı, Valilikten Kürtçe şarkılara yasak' haberlerine ilişkin bir açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada söz konusu haberlerin asılsız haberler olduğu belirtilerek; Van Valisi Bilmez'in katıldığı düğünlerin çoğunda kürtçe şarkıların çalındığı ifade edildi.

İşte Van Valiliği'nin o açıklaması...

 "Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, Van’da yapılan düğünlerde Kürtçe şarkıların çalınmasının Valiliğimiz tarafından yasaklandığı yönünde yapılan haber ve paylaşımlar tamamen asılsızdır. Bu tür haberleri yapanlar ve yayanlar, toplumun huzuru ve sağlanan güven ortamından rahatsız olan çevrelerdir.  Kürtçe  veya  başka dil ve lehçeye ait şarkıların yasağı söz konusu değildir.

Sayın Valimizin bizzat katıldığı düğünlerde de başta  Kürtçe olmak üzere bir çok dil ve lehçede şarkılar söylenmekte ve halaylar çekilmektedir.  Dolayısıyla halkımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gönül rahatlığı ile düğünlerini yapabilir. Vatandaşlarımız bu tür art niyetli asılsız haberlere de  itibar etmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilisim