Geçtiğimiz hafta alınan karar ile yurt genelinde yasaklanan seyahatler uygulanmaya konulurken, zorunlu hallerde seyahat etmek isteyenlerin yapması gerekenler ve alması gereken izinlerin detayları belli oldu. Tüm kentlerin giriş ve çıkışlarında tedbirler alınırken Van Valiliği de Van'ın girişlerinde uygulanacak tedbirleri almaya başladı. Bu anlamda seyahat izni ile ilgili detaylar da belli olurken Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada sürecin nasıl işleyeceği anlatıldı.

İşte Van'a giriş-çıkışlarda izlenecek adımlar:

İçişleri Bakanlığı tarafından,  yeni tip coronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin yayımlanan  genelge ile şehirlerarası  otobüs  ve minibüs gibi ticari araçlarla yapılacak seyahatler valilik iznine bağlanmıştır.

Genelge kapsamında, tüm vatandaşların bulundukları şehirde kalmaları esas olup, 
Seyahat İzin Belgesi sadace aşağıdaki kişilere verilecektir:

1-) Tedavi ihtiyaçlarından dolayı doktor kararıyla ildışına sevk edilenler. 

2-) Birinci derece yakınları vefat edenler veya ağır hastası olanlar.

3-) Özellikle son 15 gün içerisinde Van'a gelmiş olup kalacak yeri bulunmayanlar.

4-) Ticaret erbabı olup, ticari işlerinden dolayı seyahati  zorunlu olduğuna dair üyesi olduğu meslek odasından belge getirenler.

Vatandaşlarımız, seyahat izin belgesini, Van Merkez (İpekyolu, Edremit, Tuşba) ve Erciş'te otogarlarda oluşturulan Sehayat İzin Kurullarından, diğer ilçelerde kaymakamlıklardan alabileceklerdir.
Seyahat izin belgesi olmadan yolculuk yapanlara ve seyahat belgesi olmayan kişileri yolcu olarak kabul eden araç sahiplerine, İl Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince  idari ve adli işlem yapılacaktır.

Uçak ile yolculuk yapacak vatandaşlarımız Van Ferit Melen Havaalanı'nda kurulan ve 24 saat esasına göre çalışmakta olan Başvuru Masasından doğrudan başvurarak veya 0(432) 227 00 06 numaralı hattan ve [email protected] internet adresinden  seyahat izin belgesi başvurusu yapabileceklerdir.

Editör: TE Bilisim